BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bala'da büyük deprem riski yok

3 kişilik ekip, kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanan fayın geçtiği Yanacak Vadisi`nde inceleme yaptı.

Abone ol

Ekipte Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Dirik, Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı İsmet Cengiz ile Jeoloji Mühendisleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü`nde görevli Jeoloji Mühendisi Sami Ercan yer aldı.

Doç. Dr. Dirik, çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, yöredeki son depremlerin yüzey kırığı oluşturacak büyüklükte olmadıklarını ifade ederek, 3 depremin zemin odaklarının Yanacak Vadisi`ndeki fay üzerinde olduğunun göründüğünü belirtti. Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Başkanı İsmet Cengiz ise yüzey kırığını genelde 6`dan büyük depremlerin oluşturduğuna işaret ederek, Bala`daki depremlerin ardından böyle bir olay beklenemeyeceğini söyledi. Cengiz, "Biz yine de burada bir kütle hareketi var mı? Ona bakıyoruz. Arazide bu fayın izlerini bulmaya yönelik çalışma bu. Yeni veri elde etmek amacıyla geldik." dedi.


Öte yandan Bala`ya bağlı Afşar beldesinde, belediye başkanının amcasının eşi olan yaşlı kadın, Kızılay`ın sağladığı çadırda akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Afşar Belediye Başkanı Bayram Küçük, evi hasar gördüğü için Kızılay`ın dağıttığı çadırda kalan yengesi Zeliha Küçük`ün (68) vefat ettiğini duyurdu. Küçük, kendisinin de yakını olan Zeliha Küçük`ün, çadırda meyve yediği sırada birden fenalaşarak öldüğünü bildirdi. Afşar Sağlık Ocağı Doktoru Ebazer Öztürk, kadına müdahale için gittiğinde kalbinin durmuş olduğunu belirterek, "Kalp masajı yaptık ama sonuç alamadık." diye konuştu. Yaşlı kadının kalp krizinden öldüğü tahmin ediliyor.