BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

Bakü'de dövülerek öldürülen gazeteci toprağa verildi

Aliyev, Kıbrıs takımı Apollon Limassol ile yaptıkları maçın ardından Türk bayrağıyla zafer turu atan ve bir gazeteciye 'el hareketi' yaptığı öne sürülen Kabala takımı kaptanı Hüseynov'u eleştirdikten sonra tehdit mesajları almıştı.

Abone ol

Azerbaycan'da kimliği belirsiz kişilerce dövüldükten sonra hayatını kaybeden gazeteci Rasim Aliyev, Bakü'de toprağa verildi.

30 yaşındaki Aliyev, Facebook sayfasında Kıbrıs Rum takımı Apollon Limassol'u UEFA Avrupa Ligi'nde eleyen Kabala'nın kaptanı Cavid Hüseynov'u eleştirmişti.

Maçın ardından sahada Türk bayrağıyla zafer turu atan Hüseyinov'un başka bir gazeteciye 'el hareketi' yaptığı öne sürülmüştü.

Aliyev, Facebook mesajında, Hüseynov'un 'yakışıksız' davrandığını ve Avrupa maçlarında oynamaması gerektiğini yazmıştı.

Rasim Aliyev ölümünden önce kaldırıldığı hastanede, mesajına hakaret içerikli birçok yorum aldığını, kendisini Hüseynov'un kuzeni olarak tanıtan bir kişiyle buluşmaya gittiğini ancak 5-6 kişi tarafından dövüldüğünü söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, olayın Başsavcılık ve İçişleri Bakanlığı tarafından titizlikle soruşturulduğu belirtildi.