BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Bakırköy'e imar takviyesi

Bakırköy'deki eski fabrikaların bulunduğu 83 dönüm arazinin imar planı onaylandı. Plana göre arazi üzerinde konut ve otel yapılacak. Projeler ise silueti bozmayacak.

Abone ol

Bakırköy'deki eski fabrikaların bulunduğu 83 dönüm arazinin imar planı onaylandı. Plana göre arazi üzerinde konut ve otel yapılacak. Projeler ise silueti bozmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un en eski sanayi alanlarından biri olan Bakırköy ve Zeytinburnu'ndaki fabrika binalarının bulunduğu arazinin imar planını onayladı. Konut, rezidans, ticaret, otel ve ofis kullanımına açılan 83 dönüm büyüklüğündeki arazi Emlak Konut GYO tarafından ihale edilecek. Bakırköy 192 ada 5, 6, 7, 9, 20 ve 21 parseller ile Zeytinburnu bin 659 ada 57 ve 60 No'lu parselleri kapsayan imar değişikliği 1 ay boyunca askıda kaldıktan sonra yürürlüğe girecek. Emlak Konut GYO tarafından kasımda değerleme çalışması yaptırılan 5 parselin piyasa değeri yaklaşık olarak 134 milyon lirayı buluyor. Turizm ve konut yerleşimine açılan bölgenin gözde yerlerinden biri olan arazinin metrekare birim fiyatları bin 550 lira olarak hesaplandı. İnşaat yapıldığı takdirde merkezi konumda olması dolayısıyla projenin toplam değerinin 340 milyon liraya ulaşabileceği kaydedildi.

BİNALAR 15 KATI GEÇMEYECEK

Bakanlık tarafından onaylanan imar planına göre bölgede yapılacak inşaatlar 15 katı geçmeyecek. Arsanın yüzde 40'ı kamuya bedelsiz terk edilerek, geriye kalan alanda 1.80 emsale göre inşaat yapılacak. Buna göre 90 bin metrekare inşaatın yapılacağı alanda siluet sınırlarının dışına çıkılmayacak.

Kaynak: Zeynel Yaman/Sabah