BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.388,40
HABER /  GÜNCEL

Bakırköyde gözlükçülere uyarı

Bakırköy Kaymakamlığı gözlükçülere son uyarısını yaptı. Neden mi?

Abone ol

Optisyenlik (gözlükçülük) alanında faaliyet gösteren işyeri sahipleri ile toplantı yapan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, devlet hastaneleri önünde personel bulundurup, gözlük verilen hastalara özel servis hizmeti sağlayarak hastaları kendi işyerine götürmek suretiyle haksız rekabete yol açan uygulamalara son verilmesini isteyerek, uyarıyı dikkate almayan işyerlerinin kapatacağını söyledi.

Hastaneler civarında adam bulundurma, randevu alma, yönlendirme yapma, araçla hasta taşıma gibi optisyenlik müesseseleri arasındaki haksız rekabet uygulamaları konusundaki şikayetlere çözük bulmak için Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, ilçede faaliyet gösteren 65 optisyenlik müessesi ve bu alanda faaliyet gösteren Optik ve Optimetrik Meslekler Derneği yöneticileri ile Bakırköy İşadamları Derneği’nde toplantı yaptı.

Toplantıya İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr.Bülent Köseahmetoğlu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekim yardımcıları katıldı.

Gerekirse işyerleri bir ay kapatılacak.

Toplantının ilk defa Bakırköy’de yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Dursun Ali Şahin, “İlçemizde bu sorunu ortadan kaldıracağız. Bu konuda Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu’nu mülki idari amirlerine bir aya kadar kapatma yetkisi veriyor.” şeklinde konuştu. Bu toplantının son bir uyarı olarak değerlendirilmesini isteyen Kaymakam Şahin konuşmasına söyle devam etti: “Hastanelerden işyerlerine araç kaldırarak yapılan haksız rekabet ticaret ahlakına uygun değildir. Diğer işyerleri sahipleri de mağdur duruma düşmektedir. Hiç kimsenin işyerinin kapatılmasını arzu etmeyiz, ancak defalarca da uyarmakla bir yere varılamıyor. Yeri geldiğinde konunu verdiği yetkiyi de kullanmaktan çekinmeyiz.” dedi.

Hastane başhekim yardımcıları da optisyenler arasındaki haksız rekabet uygulamalarının kendilerini de haddinden fazla etkilediğini, bu şikayetlerle uğraşmaktan hastanelerin kendi işleriyle yeteri ölçüde ilgilenemediklerini ifade ettiler.