BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.397,28
HABER /  GÜNCEL

Sağlıklı aileler Sarıyerde

SADEM'le birlikte Sarıyer'de sağlıklı aileler yetişiyor.

Abone ol

Ailelerin ekonomik, toplumsal, kültürel ve psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri günden güne zorlaşırken devreye giren Aile Danışma Merkezleri, ailedeki yapının korunması ve güçlenmesi adına büyük roller üstleniyor. Sarıyer Belediyesi’nin bu amaçlarla kurduğu Sarıyer Aile Danışma Ve Eğitim Merkezi (SADEM) de vatandaşlara ücretsiz hizmet vererek, ailelerde kapanması zor yaralar açılmasına engel oluyor.

Aile hayatında mutluluk ve bütünlüğün sağlanması, aile bireylerinin uyumlu ilişkiler içinde olması, şehir hayatının getirmiş olduğu birtakım zorluklar nedeniyle gün geçtikçe zorlaşmakta. Bu zorlukların aşılmasında ailelere yardımcı olmak amacıyla Sarıyer Belediyesi tarafından açılan SADEM, aileyi bir arada tutan bağların kuvvetlendirilmesi, aile üyelerinin kişiliklerinin sağlıklı biçimde gelişmesi, sağlıklı çocuk yetiştirme bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ile aile sisteminde özgürlük, sorumluluk ve toplumsal değerler arasında bir denge sağlanmasına yardımcı oluyor.

SADEM’de evliliğe hazırlık, eşler arası uyumsuzluk, ebeveyn-çocuk ilişkisinden doğan sorunlar, aile içi rol ve sorumlulukların dağılımı, ergenlik dönemi sorunları gibi konularla ilgili bireysel terapilerin yanı sıra grup terapisi, hamile ve hamile eş eğitimi konularında da hizmet veriliyor.

Geçtiğimiz aylarda açılan SADEM’in şu ana kadar 320 yetişkin, 180’i çocuk olmak üzere toplam 500 sürekli misafiri var. Bu sayının yüzde 30’unu ergenlik dönemi sorunları için gelenler oluşturuyor. Ebeveynleri tarafından getiriler çocuk misafirlerin şikayetleri ise genellikte dikkat dağınıklığı ve bazı davranış bozuklukları oluyor.

Vatandaşlar randevulu bir şekilde uygun oldukları gün ve saatlerde SADEM’in hizmetlerinden faydalanabiliyor.
Pozitif düşünce, beyin gücü, çocuk ve ruh sağlığı vb..birçok kanularda da haftalık seminerler verilen SADEM’de Psikolog Dr. Davut İbrahimoğlu ile birlikte iki psikolog ve iki çocuk gelişim uzmanı görev yapıyor.