BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  DÜNYA

Bakım maaşına el konulma yok

Antalya’da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç kalan ve bakımını Gülsüm Kabadayı’nın üstlendiği ‘Umut’ için verilen maaşa haciz...

Abone ol

Antalya’da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç kalan ve bakımını Gülsüm Kabadayı’nın üstlendiği ‘Umut’ için verilen maaşa haciz konulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, haczin Umut’un bakım parasına değil, Gülsüm Kabadayı’nın babasından kalan emekli maaşı ödemesine geldiğini belirtti.
2008 yılı Ağustos ayında geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve hastanede kimliği belirlenemeyip ‘Umut’ ismi verilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından ise ‘Mustafa Öz’ ismiyle kimlik çıkarılan genç için devlet tarafından bakıcı anne Gülsüm Kabadayı’ya ödenen 830 lira bakım maaşına ailenin vergi borcu nedeni ile haciz geldiği iddia edilmişti.

BAKANLIK YETKİLİSİ O İDDİALARI YANITLADI
Aile ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, gencin bakımını üstlenen Gülsüm Kabadayı’nın 9 yıl önce kapattığı bakkal ve bir minibüsten doğan vergi borcu nedeni ile haciz işlemi yapıldığı ve bu işlemin Umut için ödenen bakım parasına değil, Gülsüm Kabadayı’nın babasından kalan 700 liralık emekli maaşına uygulandığını belirtti.
Kesintiler sebebiyle aile bütçesindeki eksiklerin Umut’u etkilememesi için devreye Antalya Valisi Sebahattin Öztürk girdi. Elektrik ve kira borçları ödenen Gülsüm Kabadayı’ya bir miktar nakit para da sağlanarak, Umut’un ihtiyaçlarının aksaması önlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü de, Gülsüm Kabadayı’nın 25 bin liraya ulaşan vergi borcu sebebiyle babasından kalan emekli maaşına uygulanan haczin kaldırılması için devreye girdi. Yazışmaların devam ettiği çalışmada banka ile de görüşülüp haczin en kısa zamanda kaldırılması için çaba sarf edildiği bildirildi.

’’VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’
Konuyla ilgili bilgi veren Kabadayı, Antalya Valiliği’nin talimatı ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından işlemler başlatıldığını söyledi. Kabadayı, "İşlemler başlatıldı. Ancak hala maaştaki haciz kaldırılmadı. Elektrik borcumuzu, ihtiyacımızı ve ev kiramızı yatıracak. Umut’un ihtiyaçlarını alacaklar. Valimiz emretmiş, kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
(İHA)