BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  DÜNYA

Katil zanlısının yargılanmasına başlandı

Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından evine dönerken Edirnekapı metrobüs istasyonunda bıçaklanarak öldürülen Fenerba...

Abone ol

Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından evine dönerken Edirnekapı metrobüs istasyonunda bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım’ın katil zanlısı Yusuf Ortak’ın yargılanmasına başlandı. Duruşmada, cinayet anına ilişkin görüntüler izletildi.
Fenerbahçe-Galatasaray arasında 12 Mayıs Pazar günü oynanan derbi mücadelesinin ardından Edirnekapı metrobüs durağında bıçaklı saldırıya uğrayan Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan katil zanlısı Galatasaray taraftarı Yusuf Ortak’ın yargılanmasına başlandı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlanan duruşmada tutuklu sanık Yusuf Ortak, ölen Burak Yıldırım’ın ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. “Kasten adam öldürmek” suçundan yargılandığı davada iddianame okunduktan sonra sanık Yusuf Ortak’a savunma yapması için söz verildi.

"BENİ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER"
Katil zanlısı Yusuf Ortak savunmasında üzerinde Galatasaray forması olduğunu, arkadaşı Yusuf Can Baylan’la üst geçitte vedalaştıktan sonra arkasından küfür ve tehdit dolu sözler işittiğini belirterek, “Kıyafetlerinden Fenerbahçeli olduğu anlaşılan bir grup küfürler ederek üzerime doğru yürüyordu. Niyetleri beni linç etmekti. Grup içerisinde yer alan birinin elinde pantolon kemeri olduğunu gördüm. Burak Yıldırım üzerime doğru geldi. Yüzü kaşkol ile kapalıydı. Ben ‘Ne var’ diye sordum. O da bana ‘Ne olacağını birazdan göreceksin’ diyerek cevap verdi ve bana tokat attı. Ben de sol arka cebimdeki bıçağı çıkartarak savurdum. Ben bıçağı savurduğumda Burak Yıldırım’ın arkadaşları birkaç adım geri gittiler. Bıçağın isabet edip etmediğini anlayamadım. Bu sırada Burak Yıldırım’ın arkasından da bıçağı savurmuş olabilirim. Grup geri adım atınca tekrar geri gelmesinler diye elimle bıçakla biraz kovaladım. Bu sırada Burak Yıldırım’a bir kez daha bıçak salladım ama ona isabet edip etmediğini hatırlamıyorum. Burak Yıldırım’ın arkasından da bıçağı savurmuş olabilirim. Olay anında elimde kesilmiş, onu dahi sonradan fark ettim. Burak Yıldırım yerdeyken istesem tekrar bıçaklayabilirdim ama yapmadım, olay yerinden uzaklaştım. Bu olay nedeniyle de çok pişmanım tahliyemi talep ediyorum” dedi.

"VAR MI DELİKANLI DİYE BAĞIRDI"
Yusuf Ortak’ın savunmasından sonra mahkemeye çağırılan 4 tanığın ifadesine geçildi. İfade alımından önce tanıklara cinayet anının görüntüleri izletildi. Tanıklardan Harun Topal ifadesinde olayın ne şekilde meydana geldiğini göremediğini ifade ederken Ömer Faruk Saraç, Burak Yıldırım ile maçtan döndüklerini üst geçitten önce Burak’ın çıktığını ifade ederek, “Ben de çıktığımda Burak’la sanığın konuştuğunu gördüm ama anlayamadım. Sonradan çevreden laf atıldığını duydum. Burak ile sanık karşı karşıya iken sanığın sağ arka cebinden bir bıçak çıkardığını ve salladığını gördüm. Bunun üzerine Burak ve biz kaçmaya başladık. 50-60 metre koştuktan sonra sanık aramızdan geçerek Burak’a arkasından bıçakla müdahale yaptı. Bıçağın sağ karın kısmına geldiğini gördüm bunun üzerine Burak yere düştü. Burak yere düştükten sonra sanık durdu ve çevredekilere ‘var mı başka delikanlı’ diye bağırdı ve bıçağı etrafa savurdu’’ dedi.
Tanık ifadelerinin ardından mahkeme Adli Tıp Kurumu’ndan Burak Yıldırım’a ait otopsi raporunun akıbetinin sorulmasına, henüz dinlenilemeyen tanıkların duruşma günü hazır edilmesine, ayrıca Yusuf Ortak’ın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
(İHA)