BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  DÜNYA

BDP, tacizci mensubunu kınadı

Siirt’te iki kız çocuğuna taciz olayı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. <br/>...

Abone ol

Siirt’te iki kız çocuğuna taciz olayı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.
BDP’li Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç.’nin iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı protesto edildi. Siirt BDP teşkilatı önünde toplanan kalabalık, Güres Caddesi’nde Kızılay binasına doğru yürümek isteyince polisin engeline takıldı. BDP’lilerin polisle yaptığı görüşme sonrası yürüyüşe izin verildi.

"KINIYORUZ"
Düzenlenen yürüyüşün ardından BDP’liler adına basın açıklaması yapan Eda Kilis, yaşanan olayı kınadıklarını dile getirdi. Kilis, “Siirt’te yaşanan bu çirkin olayın suçüstü ortaya çıktığı alınan ifadelerde, suçun kesinleştiği ve defalarca yaşandığı, çocuk kızların istismar edilerek ucuzca kullanılmaya çalışıldığı görülmüştür. Bu davada, devletin hukuk görevlilerinin, suçun failini serbest bırakması, haksız hukuku açığa çıkartmış ve bir kez daha demokratik güçler tarafından görünür kılmıştır. Aynı esnada tüm BDP bileşenlerinin, suç faili kendi belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı olduğu halde, hiçbir ayrım gözetmeksizin halkların ve toplumun partisi olma sorumluluğuyla konuya yaklaşmış, faili bir an önce ihraç etmiş ve devlet üzerinde kurduğu yoğun demokratik baskı sonucu, suçlunun tekrar gözaltına alınmasını sağlamıştır. Yapılan mahkemede, devletin kadın olan hukuk yürütücüsünün, bu tecavüz hatta çocuk istismarı olayında, ‘olay kızların kendi rızasıyla gelişmiştir’ söylemi, suçluyu ve suçlunun şahsında kendi kirli sömürge politikalarını savunmasına ve insanlar üzerinde yürütmeye devam etmesini, biz ahlaki ve politik toplumun garantisi olan devrimci kadınlar olarak izin vermeyeceğiz” dedi.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
(İHA)