BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,15
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bakanlıktan Kürtçe filme 50 bin TL

Kürt açılımında son perde! Kültür Bakanlığı Kürtçe film "İki Dil Bir Bavul"a 50 bin TL ödenekle destek olmayı kararlaştırdı

Abone ol

Kürt açılımında bir adım da Kültür Bakanlığı tarafından atıldı. Bakanlık bir köy öğretmeninin Kürtçe konuşan çocuklara Türkçe öğretme çabalarını konu alan filme 50 bin TL destek verdi.

Kültür Bakanlığı'na bağlı Sinema Destekleme Kurulu'nun aldığı destek kararı, Kürtçe konuşulan bir filme ilk destek olarak sinema tarihine geçti. Kurulun kararını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da onayladı.

Yapımcılığını Peri-San Film'in üstlendiği 'İki Dil Bir Bavul'un yönetmenliğini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan ortaklaşa üstleniyor. Filmde Emre Aydın, Zülküf Yıldırım, Rojda Huz, Vehip Huz ve Zülküf Huz rol alıyor.


KÜRTÇE BİLMEYEN ÇOCUKLARA TÜRKÇE ÖĞRETEN ÖĞRETMEN

Filmde, üniversiteden yeni mezun olmuş ve Kürtçe konuşulan bir köye bir atanmış öğretmenin, okula yeni başlayan ve Türkçe bilmeyen öğrencileriyle yaşadıkları anlatılıyor.

Genç öğretmenin farklı bir topluluk ve kültür karşısında yaşadığı yalnızlık, çocuklar ve köylülerle karşılaştığı iletişim problemi, hem çocuklarda hem de öğretmende zaman içinde yaşanan değişimle farklı bir boyuta taşınıyor.

DEVLET DESTEKLİ FİLM 23 EKİM'DE VİZYONA GİRECEK

Devlet desteği alan film, bu yıl Adana Altın Koza Film Festivali'nden de iki ödülle döndü. Altın Portakal Film Festivali'ne de katılacak olan İki Dil Bir Bavul, 8-17 Ekim tarihleri arasında Abu Dabi'de düzenlenecek olan The Middle East International Film Festivali'nde de yarışacak. Film 23 Ekim'de vizyona girecek.

SAHNEDE KÜRTÇE OYUNLAR GELİYOR

Açılım sadece sinemada değil sahne de kendini gösterecek... Devlet Tiyatroları da Kürtçe oyunlarla 1 Ekim'de perdelerini açmaya hazırlanıyor.