BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bakanlara Başbuğdan brifing

Böylesin çok az gördük! Bakanlar Kurulu'nda Genelkurmay brifing verecek. Başbuğ da orada olacak.

Abone ol

 Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, yürütülen iç güvenlik harekatına ilişkin brifing verileceğini bildirdi. 

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında soruları yanıtlayan Tuğgeneral Gürak, Diyarbakır'da ve bazı illerde meydana gelen toplumsal olaylarla ilgili bir soruya, ''Bizim herkesten beklentimiz, sağduyulu ve soğuk kanlı hareket edilmesi. Tahriklere kapılınmamasını bekliyoruz'' yanıtını verdi.

BAŞBUĞ ÖNERDİ ERDOĞAN TAMAM DEDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bakanlar Kuruluna iç güvenlik brifingi verilip verilmeyeceği sorusu üzerine de Tuğgeneral Gürak, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürütmekte olduğu iç güvenlik harekatına ilişkin Bakanlar Kurulunda brifing verilmesi Sayın Genelkurmay Başkanımız tarafından teklif edilmiş ve Sayın Başbakan tarafından kabul edilmiştir. Brifing, tarafımızdan, Genelkurmay Başkanlığınca verilecek. Brifing, 27 Ekim Pazartesi günü Bakanlar Kurulu üyelerine verilecektir. Brifingde Genelkurmay Başkanımız da bulunacaktır'' dedi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından yapılan Bayraktepe saldırısı incelemesinin sonucuna ilişkin soruya ise Tuğgeneral Gürak, ''İnceleme son aşamaya gelmiştir. En yakın zamanda, kamuoyu ile paylaşılması gerekenler sizlere açıklanacaktır'' yanıtını verdi.