BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakanlar Kurulu sona erdi Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. 

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Derik Kaymakamı'nın şehit olduğu saldırıyla ilgili ana faillerin yakalandığını ve şu ana kadar 62 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin, "Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''(Derik saldırısı) Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır.

AB TÜRKİYE İLERLEME RAPORU VE AP BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

AB İlerleme Raporu yanlı bir rapordur. Tehditkar olması alışılmış bir şeydir. Ancak bu rapor bu amaca hizmet eden bir rapor değildir amacı Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak olan yanlı rapordur. Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz'un açıkça tehditkar sözlerine anlam vermek mümkün değil.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMASI

Kapsamlı anayasa değişikliği yapılabilmesi başkla bir zaman bırakılacak. Şu anda üzerinde durdurğumzu konu başkanlık sistemine geçişin alt yapısını yapacak olan anayasa değişikliği sistemidir. 367'yi bulursan ne ala 367'yi bulsak bile millete gideriz. CHP yeni anayasa sürecinde yer almak isterse bütün görüşlerini getirebilir. Bizim kapımız da sonuna kadar açıktır. 

CHP'yle planlanmış bir görüşme yok.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NE REKTÖR ATAMASI

Rektör seçimleri konusunda geçtiğimiz dönemlerde her rektör seçimi sırasında hemen hemen maalesef üniversitede kamplaşmalar olur. Şu tarafın adamı bu tarafın adamı diye... Rektörlük seçimi bittikten YÖK tarafından sıralama yapılıp Cumhurbaşkanı tarafından atandıktan sonra bile o tartışmalar devam ederdi. Zaten YÖK sıralıyor. Az oy alanların rektör seçildiği dönemler oldu. Gerginliklerin ortaya çıkmaması bakımından böyle bir KHK çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız da önüne konulan isimlerden birini seçmiş oldu.

KAMUDAKİ TAŞERON İŞÇİLERİN DURUMU

720 bin vatandaşımızı şu an itibarıyla ilgilendiren bir karar. Öyle bir uygulama yapmak durumundayız ki hem vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayalım hem de devletin çekemeyeceği bir yükü kamunun üzerine koymayalım. Titizlikle bunlar çalışıldı. Son noktaya gelse teferruatıyla bilgilendirirdim ama çerçevesi konuşuldu. İnşallah bu anlamda adımlar atılacak.

DOLARIN YÜKSELİŞİ

Dolar, Trump'ın seçilmesiyle dünyada yükselişte. Telaşlanacak korkacak bir durum olmadığını söylemek isterim. Evet birden bu kadar pahalanması yeni tablo karşımıza çıkarıyor ama bu tablo kalıcı değil. Yapısal sorunlarımızdan kaynaklanan bir durum değil.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, vatandaşlıktan çıkarılma konusuyla ilgili, "Türkiye'nin FETÖ'yle mücadelesi geçici bir mücadele değildir. 'Bir ay, iki ay, üç ay mücadele edelim ondan sonra bu işi bitirelim...'. 40 yıldır devletin içerisine sinmiş olan gizli bir çeteden, bir terör örgütünden bahsediyoruz ve bunların bir kısmının da maalesef yurt dışına çıktığını biliyoruz. Devletimiz, millet adına bu unsurları Türkiye Cumhuriyeti devletinin içinden temizlemek için her türlü çalışmayı yapacaktır, bundan emin olun. Gerekirse yasal süreçler tamamlandıktan sonra, yurt dışına kaçanlarla ilgili de vatandaşlıktan çıkarma çalışması yapılabilir. Ne gerekiyorsa o olur ama şu an itibarıyla bu çalışmanın netleşmiş bir takvime bağlanmadığını ifade etmek isterim." dedi.