BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Bakan'dan OHAL açıklaması yeni formül ne

Ekonomi Bakanı Zeybekci, OHAL'in ülke menfaatleri için kalkması gerektiğini ifade ederek, hükümetin OHAL'i kaldırıp FETÖ ile mücadele için yerine yeni bir formül arayışı içinde olduğunu söyledi. 

Abone ol

FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından ilan edilen ve 4 kez uzatılan Olağanüstü Hal uygulamasıyla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den açıklama geldi. FETÖ ile mücadele için OHAL'in gerekliliğini ifade eden Zeybekci, yeni bir ara formül bulunabileceğini söyledi. Şahsi görüşü olduğunun altını çizen Zeybekci, bu formülün Adalet ve İçişleri Bakanlıklarına 1 yıl düzenleme yapma yetkisi verilerek yapılabileceğini söyledi.

Bakan Zeybekci'nin açıklamarı şöyle: 

'ÜLKENİN MENFAATİ İÇİN OHAL KALKMALI, YENİ FORMÜL ARANIYOR'

Ekonomi için OHAL'in kalkması gerektiği görüşününü yineleyen Zeybekci, OHAL'in gerekçelerinin tam olarak ortadan kalkmaması nedeniyle de bir ara formül bulunabileceğini söyledi. 15 Temmuz'un korkunç bir ihanet olduğunu ve bunu yaşamış biri olarak tüm bunlara karşın, ülkenin menfaati için OHAL'den ilk fırsatta çıkarılması gerektiğini kaydeden Zeybekci şöyle devam etti:

 "Ülkenin menfaati için OHAL'den ilk fırsatta çıkılması gerekiyor. Ama gerekçeleri tamamen kalkmadığı için de, geçici olarak da olsa, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarımıza ihtiyaç duydukları kanuni düzenlemelerin yapılması yetkisi verilebilir. İçişleri Bakanlığı'na, devletin içindeki ihanet şebekelerinin temizlenmesiyle ilgili düzenlemeler için, yetkiyi 1 yıl gibi geçici bir süre için verebiliriz. Adalet Bakanlığı'na da gözaltı ve tutukluluk süreleriyle ilgili geçici olarak bu yetki verilebilir. 

ZEYBEKCİ: 'NE KADAR GÜVENLİ BİR ÜLKE OHAL'İ DE VAR' DEMİYORLAR

Bu benim şahsi görüşüm. Bakanlar Kurulu'nda görüşmedik. Adalet Bakanımızla böyle bir sohbetimiz var. Evet ekonomiyle ilgili hiçbir pürüz olmaması için en üstün gayreti gösteriyoruz. Ama sonuçta OHAL. ‘Ne kadar güvenli bir ülke OHAL'i de var' demiyorlar."