BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  DÜNYA

Bakan’dan buruk bayram mesajı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ’’Maalese...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, ’’Maalesef Hatay Reyhanlı’da yaşanan elim hadise nedeniyle bu bayramı buruk bir şekilde idrak ediyoruz’’ dedi.
Bakan Yıldız, mesajında, 19 Mayıs’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak, milletle birlikte istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu ifade ederek, ’’19 Mayıs 1919 günü, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. 19 Mayıs, milli uyanışın sembolüdür. Atatürk’ün bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen azim ve inançla başlattığı yürüyüş, milletin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç aldı. İşgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalktı ve dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazıldı’’ dedi.
Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletin bütün fertlerinin, vatan müdafaası için yan yana durduğunu, omuz omuza verdiğini ve kendilerini birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaştığını kaydeden Yıldız, ’’Bu yüksek ruh ve idealler üzerinde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Çağdaşlaşma, medeni milletler camiasında özgür ve müreffeh bir ülke olarak hak ettiği yeri alma yolunda çok önemli mesafeler kat eden Cumhuriyetimizi daha da yüceltecek olan da temelinde yer alan değer ve idealleri güçlendirmek, birlik ve beraberlik ruhumuzu, duygu birliğimizi korumaktır. Maalesef Hatay Reyhanlı’da yaşanan elim hadise nedeniyle bu bayramı buruk bir şekilde idrak ediyoruz. Ben oradaki hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Biz hiçbir oyuna gelmeden yaralarımızı yine birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla saracağız. Bunu gençlerimizle birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.
(İHA)