BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  POLİTİKA

Bakana kafa tutan Ayva'nın zaferi

Engellilerin hakları için Bakan Dinçer'e kafa tutan görme engelli milletvekili Lokman Ayva istediğini aldı.

Abone ol
Özürlülerin çalışma şartlarını ilgilendiren düzenlemeye sert tepki gösteren görme engelli AK Parti Milletvekili Lokman Ayva sesini Başbakan Erdoğan'a duyurdu.

Düzenlemenin geri çekilmesi için Çalışma Bakanı Ömer Dinçer'in ihracını talep etmekten çekinmeyen Ayva'nın uyarısı üzerine Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile özürlülerle ilgili madde tasarıdan çıkarıldı.


Kamu alacaklarını yeniden yapılandıran torba yasa tasarısının görüşmeleri TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda devam ederken, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın karşı çıktığı özürlülerle ilgili düzenlemenin torba yasadan çıkması kararı alındı. Talimatı Başbakan Erdoğan'ın verdiği öğrenildi.

BAKAN'IN İHRACINI İSTEDİ

Ayva'nın tasarıdan çıkarılmasını istediği düzenleme, bir iş yerinde işin niteliğinin özürlünün durumuna uygun olmaması halinde, özürlünün bir başka şirketinde ya da organize sanayi bölgelerinde oluşturulacak ortak işletmelerde çalıştırılmasını öngörüyor. Ayva düzenlemeyi "ayrımcılık", "toplama kampları projesi" olarak eleştirdi. Günlerce twitter ve internet sitesi üzerinden söz konusu düzenlemenin çıkarılmasını isteyen Ayva en son AK Parti Grup Başkanvekilliğine başvurarak, Dinçer'in "ayrımcılığa uğratacak mevzuat oluşturma teşebbüsünde bulunduğu" gerekçesiyle bakanlıktan ihracını istedi.

BAKAN SAVUNDU BAŞBAKAN İKNA OLMADI

Bakan Dinçer ise Ayva'nın eleştirilerine karşın düzenlemeyi savundu. Yaptıkları düzenleme ile engellilerin istihdamını daha esnek ve fırsat tanıyan bir yapıya ulaştırmaya çalıştıklarını savunan Bakan Dinçer Ayva'nın ihraç istemini ise şöyle değerlendirdi:

"Lokman bizim kardeşimizdir. Bu soruyu ona sorun. Muhtemelen duygusal bazı şeyler olabilir ama onu Lokman’a sorun lütfen. Bunların hepsi birbirimize nazlanmadan ibaret şeylerdir."

Bu tartışmaların ardından kazanan taraf görme engelli milletvekili Ayva oldu. Tartışmalı madde Başbakan Erdoğan'ın isteği ile torba yasadan çıkarıldı.