BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.411,32
HABER /  EKONOMİ

Bakan Yılmaz'dan not isyanı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin kredi notunun arttırılmasını yeterli bulmadı.

Abone ol

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin kredi notunun arttırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak hak ettiği notun verildiğinin söylenemeyeceğini bildirdi.

Yılmaz, JW Marriot Otel'de Kalkınma Bakanlığı tarafından düzenlenen ''İşbirliğiyle Büyüme: Uluslararası AB Uyum Politikası Konferansı'' öncesinde basın mensuplarına uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un not artırımını değerlendirdi.

Türkiye'nin kredi notunun arttırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirten Yılmaz, ''Ancak hak ettiği notun Türkiye'ye verildiğini henüz söyleyemeyiz. Çünkü not arttırımından sonra yatırım yapılabilir seviyenin bir altına gelinmiş oldu Standard and Poor's açısından'' diye konuştu.

Bir kredi derecelendirme kuruluşu tarafından daha önce ''yatırım yapılabilir'' notu verildiğini anımsatan Yılmaz, ikinci bir derecelendirme kuruşulunun da ''yatırım yapılabilir'' notu vermesiyle Türkiye'ye çok daha ucuz maliyetle fon akışının söz konusu olacağını söyledi.

Yılmaz, ''Ümit ediyorum ki önümüzdeki dönemde piyasanın gerçeklerine uygun bir şekilde kredi derecelendirme kuruluşları da bu notu verirler'' dedi.