BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldız'ı hüzünlendiren açılış

Bakan Yıldız bir zamanlar top oynadığı arsada kurulan pazar yeri açılışında duygulu anlar yaşadı

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de yıllar önce arkadaşlarıyla top oynadığı arsaya kurulan pazar yerinin açılışında duygulu anlar yaşadı.

Bakan Yıldız, Melikgazi Belediyesi tarafından Aydınlıkevler Mahallesi'nde yaptırılan Hürriyet Semti Kapalı Pazar Yeri'nin açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Yıldız, ailesinin Aydınlıkevler Mahallesi'nde oturduğunu ve çocukluğunun bu mahallede geçtiğini ifade ederek, ''1975-1980'li yıllarda buradaki camiye gelirdik ve ardından da caminin önünde bulunan bu arsada, arkadaşlarımla top oynardık. Burası boş, hiçbir sosyal altyapısı olmayan sadece toz ve toprak içinde bir arsaydı. Şimdi Melikgazi Belediyemizin çalışmalarıyla çok güzel, modern ve çok amaçlı bir semt pazar yeri oldu. Burası sadece pazar yeri olarak da düşünülmemiş, burada pazarın kurulmadığı dönemlerde, futbol, basketbol ve voleybol oynamaya müsait bir alan olarak düzenlenmiş. Mahallelimize ve tüm Kayserimize hayırlı olsun'' dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, pazar yerinde 230 esnafın temiz ve sağlıklı bir ortamda mahalle halkına hizmet vereceğini bildirdi.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ise, Kayseri'de belediye, esnaf ve vatandaş işbirliğinin en güzel örneklerinin yaşandığını bildirdi. Alan, sadece Aydınlıkevler Mahallesi'nde değil, Kayseri'nin 34 mahallesinde daha modern, temiz ve üstü kapalı pazar yerlerinin yapıldığını ifade ederek, ''Kayseri'de seyyar satıcılık bitti. Önceden ana caddelerde, mağazaların önünde seyyar arabalara muzlar, portakallar, yeşillikler doldurulur ve satılırdı. Şimdi bunlar bitti'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, semt pazarının açılış kurdelesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan tarafından kesildi.

Açılış töreninde vatandaşlara aşure dağıtıldı.