BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız’dan ilk açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da maden ocağında meydana gelen yangınla ilgili, “Öncelikle yer altındaki işçilerimize h...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da maden ocağında meydana gelen yangınla ilgili, “Öncelikle yer altındaki işçilerimize hızlıca ulaşmamız lazım. En fazla üzerinde durduğumuz konu bu. Hamd olsun şu an tahliye havası temiz hava verme kısmına çevrildi ve yer altına iletiliyor” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Erdoğan ile Resmi Konut’ta gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Manisa’daki maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, “Öncelikle yer altındaki işçilerimize hızlıca ulaşmamız lazım. En fazla üzerinde durduğumuz konu bu. Çok fazla rakamsal yönde bazı arkadaşlarımızı zorlamayın. Yanlış bilgiler vermeye zorlamış olursunuz. Oradaki kurtarma ekipleri bu iş üzerinde çok tecrübeli olan ekip. Nerde ne yapacaklarını biliyorlar” dedi.
İlk anda yer altına temiz hava vermenin önemli olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Hamd olsun şu an tahliye havası temiz hava verme kısmına çevrildi ve yer altına iletiliyor, yangın olmayan bölgede” ifadesini kullandı.
Bakan Yıldız, Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla Soma’ya gideceğini bildirdi.
(İHA)