BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.501,47
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız protestocuyu şoke etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı panelde konuşma yaparken kendisini protesto eden öğrenciyi kürsüye çağırdı.

Abone ol

Yaka paça gözaltına alınıp salondan atılan öğrenci görüntüleri bu kez yaşanmadı. Olgunluk örneği sergileyen Yıldız, protestocuyu şaşkına çevirdi. Kendisini protesto eden öğrenciyi yanına oturtarak salondakilerin alkışını aldı.

 Bakan Yıldız, Gazi Üniversitesi'nde 'Nükleer Enerjinin Geleceği ve Hukuki Sorumluluk Paneli'ne katıldı. Yıldız kürsüde konuşma yaparken, dinleyiciler arasında yer alan Nesimi Yiğit Eryılmaz isimli öğrenci ayağa kalkarak bağırmaya başladı.

Yıldız'ın korumaları öğrenciye hemen müdahale ederek dışarı çıkartmak istedi. Bakan Yıldız, korumalarını uyararak protestocu öğrenciyi bırakmalarını istedi. "Ne söylemek istiyorlarsa dinleyelim. Bırakın" diyen Yıldız, Eryılmaz'ı kürsüye çağırdı.

BEN ÖĞRENCİLİKTEN GELDİM

Yıldız "Bırakın. Ben öğrencilikten geldim" dedikten sonra öğrenciyle birlikte masaya oturdu. Yılmaz, protestocu öğrenciden, söyleyeceklerini özgürce kürsüden söylemesi istedi. Öğrenci, protestoyu tutuklu bulunan gazeteciler için yaptığını ifade etti.

BAKAN ŞAHİN'İ DİNLEMEMİŞLERDİ

Oysa 6 Aralık'ta yapılan bir başka toplantıda korumalar Bakan Fatma Şahin'i dinlememişti. Kendisini protesto edenleri salondan çıkartmak isteyenlere "karışmayın" diye çıkışmış ama kadın görevliler öğrenciyi dışarı atmışlardı.