BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldırım'dan Alevilere mesaj

Bakan Binali Yıldırım, Yavuz ismiyle kışkırtılmaya çalışılan Alevilerle yapay gündem oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da yapımına başlanan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ismiyle ilgili tartışmalara değindi.

Yıldırım, "Yavuz da bizim, Şah İsmail de bizim. 2 Türk hükümdarı birbirlerine üstünlük kurmak için savaşmış. İkisinin ordusunda da hem Alevi hem Sünni var. Yapay bir gündem oluşturarak ülkede ayrılık tohumları ekmek ülkeye yarar getirmez." dedi.

Yıldırım, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin Ankara'da düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Yıldırım, yaptıkları yatırımlarla Türkiye’nin geleceğini inşa ettiklerini söyledi.

Yıldırım, ülkenin geleceğini inşa ederken birilerinin bundan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Bu rahatsızlık neticesinde, Türkiye’de son zamanlarda bazı olayların çıkarıldığına dikkat çeken Yıldırım, “Türkiye’yi hızlı genişbant internete geçirmeseydik, 200 bin kilometrelik fiber altyapıyı yurdun dört bir yanına döşemeseydik, sadece mobil iletişimde 14 milyon abone ile 40 milyon kullanıcıya erişmeseydik, Taksim olaylarını kim yapacaktı? Yapamazlardı. İletişim gücü orada belli oldu. Ama biz iletişimin ülkemizin hızını kesmek için kullanılmasını asla istemeyiz. Ülkemizi Afrika’nın seviyesinden Avrupa’nın seviyesine getirdik ki iletişimin nimetlerinden yararlanalım.” diye konuştu.

Olayların, büyük bir oyunun parçası olduğuna işaret eden Yıldırım, ne yaparsa yapsınlar, art niyet taşıyanların Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarını vurguladı. Bir ve diri oldukça bütün sorunların üzerinden gelineceğini dile getiren Yıldırım, "Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın ezilen toplumlarını uyandırdı. Bundan rahatsız olanlar var. Artık bu yürüyüşü durdurmalarının imkanı yok. Allah’a şükür her şey kontrol altında yürüyor." ifadelerini kullandı.

ANADOLU’NUN GÜNDEMİ İLE TAKSİM’İN GÜNDEMİ FARKLI

Yıldırım, Türkiye’de endişeye kapılacak bir durumun olmadığını ifade etti. İşadamlarına, akademisyenlere kanaat önderlerine rahat olmaları çağrısında bulunan Yıldırım şöyle konuştu: "Taksim, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nin gündemi Anadolu’nun gündemi değil. Anadolu’nun gündemi çalışmaktır, üretmektir geleceğini hazırlamaktır. Biz de bunu görmemiz gerekiyor. Biz hiçbir vatandaşımızı ayırmıyoruz. Hizmet olmayan yerde, biz olmadık."

14 MİLYON GENÇLE YAKINDAN İLGİLENMELİ

Parti olarak yaptıklarının tam anlamı ile algılanamadığını anlatan Yıldırım, 14 milyon genç ile yakından ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti. 10 yıl önceki ilkokul sıralarındaki öğrencilerin, AK Parti’den başka bir hükümet görmediğini ve partiyi karşılaştıracakları bir örneğin olmadığını kaydeden Yıldırım, “Gençlerin böyle davranmalarını anlayışla karşılayabiliriz. Bu da bizim eksikliğimiz. Bunu düzeltmek, bu algıyı değiştirmek onların dünyasına girmekle yapmalıyız.” dedi.

"TEK VATAN TEK MİLLET İLKESİNE DEVAM EDECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan'ın, Şırnak'ta yapılan havalimanına Şerafettin Elçi'nin isminin verileceğini açıkladığını anımsatan Yıldırım, "Bizi birleştiren inancımız, bayrağımızdır. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde tek devlet tek millet, tek vatan ilkesiyle bağımsız Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz." diye vurguladı.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Bakan Yıldırım'a plaket ve kendisine ithafen yazılan 'Yükselen Cumhuriyet' adlı şiir hediye edildi.