BIST 9.770
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,22
POLİTİKA

Bakan Varank iki aşiret arasındaki kan davasını sonlandırdı

Van'ın Çaldıran ilçesinde bir yemeğe katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iki aşiret arasında ölümle sonuçlanan kan davasının son bulmasına şahitlik etti.

Geçtiğimiz yıl İski ile Bazıdi aşireti mensubu olan Avcıer ile Bahadır aileleri arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan olay sonrası devam eden husumetin son bulması için barış yemeği düzenlendi. Yemekte barış adına konuşma yapan Varank, Allah’ın ‘Müminler kardeştir, kardeşlerinizi barıştırın’ emri üzerine burada bulunduklarını belirterek çok hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini söyledi.

İki ailenin barışmasına şahitlik etmekten mutlu olduğunu dile getiren Varank, “Siz sulha talip oldunuz. Sulhu tesis etmek için bir araya geldiniz. Sizler burada çocuklarınıza hayırlı bir gelecek bırakmak için söz vereceksiniz. Sizden sonraki nesiller de barış içinde bu köylerde yaşayacaklar ve inşallah memleketimize hizmet edecekler. Bu yaptığınız işi çok önemsiyorum ve buna şahitlik ediyor olmaktan da gayet mutluyum. Sizlere hizmet etmek için buradayız. Bütün imkanlarımızı sizlerin daha iyi bir yaşantısı olması için seferber ediyoruz” dedi.

Öte yandan yemeğe Varank'ın yanı sıra Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal, Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, bölgenin önde gelen kanaat önderleri, İski ve Bazıdi aşireti mensupları katıldı. 

Milletvekili Osman Nuri Gülaçar’ın, “Bu olay yarın Van’ın tamamında örnek olarak konuşulacak“ sözleri üzerine Bakan Varank, “Bu sulh Türkiye’nin tamamında örnek olarak konuşulacak.

Bu bizim buradaki insanımızın asaletini gösteriyor. Kaderdir, her şey olabilir ama Allah’ın bize Peygamber Efendimizin vasıtasıyla gösterdiklerinde bizim güzel ahlaklı olmamız lazım. Affetmek de, barış da güzel ahlakın en yüksek göstergesidir” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmanın ardından kan davalı aileler barışırken, barış töreninin ardından katılımcılara yemek verildi. Barış yemeğinden sonra Bakan Varank ve beraberindekiler, Sarıçimen Mahallesi’ne geçti.

Burada Avcıer ailesiyle de bir araya gelen Varank, çay eşliğinde sohbetti. Bakan Varank, AK Parti Van Milletvekili Gülaçar’ın Kur’an tilavetinin ardından Van’a gitmek üzere ilçeden ayrıldı. 

Sitene Ekle
Etiketler