BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27
YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım'dan dikkat çeken imar çıkışı!

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Binali Yıldırım, 31 Mart'ta belediye başkanı seçilmesi halinde İBB Meclisinde sipariş usulü imar plan tadilat dosyalarının olmayacağını belirtti. 'Şehri çirkinleştiren en önemli yanlış burada' dedi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) tarafından Bakırköy'de düzenlenen toplantıda konuştu.

Bakırköy'ün artık gönül belediyeciliğiyle taşınması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, Atatürk Havaalanı'nın Millet bahçesi olacağını hatırlattı. Terminal binalarının da kongre ve fuar merkezine dönüşeceğini belirten Yıldırım, turizm açısından da önemli bir nokta olacağını söyledi.

Bakırköy'ün en büyük sorunun imar olduğunu belirten Yıldırım, 31 Mart'ta seçilmesi halinde bu sorunlara el atacağını söyledi. Yıldırım, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"31 Mart seçiminde başkan olursam, meclisimde sipariş usulü, imar plan tadilat dosyaları olmayacak. Şehri çirkinleştiren en önemli yanlış burada. Birisi gözüne bir arsa kestiriyor. Plandaki yeri, sağlık, yeşil, eğitim, sağlık alanı. 'Burası çok güzel. Şu kadar katlı bir bina yaparsa voleyi vururum' diyor. Altan girip üsten çıkıyor. Dosyasını mecliste geçiriyor.

Şehir ucube haline dönüyor
Şehir kirleniyor, ucube haline dönüyor. Yeşil ile eğitim alanı kalmıyor. Üstelik, bir de haksız kazanç ortaya çıkıyor. O yüzden plan tadil dosyaları, imar revizyon dosyaları İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin öncelikli konuları arasında olmayacak."

Sitene Ekle
Etiketler