BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ezanı ıslıklayanlara sert sözler: Terbiyesizlik

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de ezanı ıslıklayanlarla ilgili 'CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezanın ıslıklanmasıyla ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Adana mitinginde konuşan Erdoğan, "Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Cumhur İttifakı günübirlik çıkar ittifakı değildir. Bu ittifak 15 Temmuz günü darbecilerin karşısında verdiğimiz mücadele sonucunda sokaklarda kurulmuştur.

Kılıçdaroğlu'na 15 Temmuz Tepkisi

O gece ben Atatürk Havalimanı'na indiğim zaman, 23.15'te Bay Kemal geldi, FETÖ'cülerin tankları arasından çıkıp gitti dediler. Tankların karşısında ilk önce ben dururum diyordu. Sen korkaksın korkak. Sende yürek yok. Sen FETÖ'cülere sığınıp tankların arasından kaçar gidersin. 

Kaçacak deliği yok, hepsi kayıtlarda var. Biz bu ittifakı milletimizin can evinden vurmaya çalışanlara karşı mücadeleyi daha sıkı şekilde sürdürmek için kurduk. Bu ittifak ülkemizi 2023 hedeflerine ulaşana kadar devam edecek.

"Islıkla Sloganla Terbiyesizlik Ettiler"

Biz 'belediye işi gönül işi' diyerek milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor. Bunların tek ittifakı, ezan bayrak düşmanlığıdır.

Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya kadınlar günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır.

HDP kongrelerinde İstiklal Marşı okuyor mu? Daha önce bayrağımızı da asmıyorlardı. Bazı değerler var ki bunlara saldıranlara saygı duymamız mümkün değil.

"Namus Borcumuzdur"

Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin karşısında olmak namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan ve bayrak düşmanları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Sitene Ekle