BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şimşek; Kayıtdışını düşürdük

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de kayıtdışı ekonominin seviyesinin yüzde 27.7’ye düştüğünü söyledi

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de kayıtdışı ekonominin seviyesinin yüzde 27.7’ye düştüğünü, önümüzdeki 10 yıl içinde bu oranı 5 puan daha azaltmayı hedeflediklerini bildirdi.

Şimşek, Kayıtdışı ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde elde edilen sonuçları paylaşmak ve hayata geçirilecek yeni adımları tanıtmak üzere, bir basın toplantısı düzenledi.

Dahada azaltma hedefi

2002 yılında Türkiye’de kayıt dışı ekonominin oranının yüzde 32.4 olduğunu, son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde kayıt dışı ekonominin seviyesinin yüzde 27.7 seviyelerine düştüğünü belirten Şimşek şunları söyledi: “Önümüzdeki 10 yıl içinde bu oranı 5 puan daha azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıtdışılıkla mücadelenin sloganla, konuşmakla olmayacağını kaydederek, “Önümüzdeki dönemde nerede kayıtdışılık yoğunsa oraya yönelik kaynakları kullanacağız” dedi. Hükümet olarak kayıtdışı ekonomi ile en etkin şekilde mücadele edeceklerini ifade eden Şimşek, “Bana göre kayıtdışı ekonomi ile mücadele en az terörle mücadele kadar önemlidir” diye konuştu.

En kritik konu

Bakan Şimşek, kayıtdışı ekonomiyle mücadelenin 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için de çok kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kayıt dışılıkla mücadelede hedefin, AB ortalamalarına çok hızlı bir şekilde yaklaşmak olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Hatta AB’de düşükler arasında girmek istiyoruz. Önce yüzde 20’nin altına indirmeyi planlıyoruz. GSYH’nın büyüklüğü ortada. Dolayısıyla o hedefe ulaştığımız yıla bağlı olarak, bu büyüklüğün, vergiye yansıması da o çerçevede olacak” diye konuştu.

Elektronik haciz sürecek

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek “Biz hiçbir mükellefimizi zora sokmak istemiyoruz. Ama hiçbir mükellefin hesabında nakit parası, geliri varken, 75 milyonun hakkını hukukunu ödememezlik içine girmesine izin vermeyiz. Elektronik haciz uygulaması devam edecek.