BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hatay Valiliği'nden 3 şehit açıklaması!

Yapılan yazılı açıklamada, ''Hatay Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay M.C, emrindeki zırhlı araç ile kendi sorumluluk sahasında kaybolmamıştır'' denildi..

Abone ol

Hatay Valiliği, bazı basın yayın organlarında, Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyonla ilgili yer alan haber ve yorumlara ilişkin, ''Yarbay M.C'nin, emrindeki zırhlı araç ile kendi sorumluluk sahasında kaybolmadığını, bulunması için de Hatay Jandarma Komutanı tarafından, operasyonda görevli olmayan şehit subayların sevk edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını'' bildirdi.

Valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, 17 Mayıs tarihinde Hatay Jandarma Komutanlığı'nca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen üç subayın, görevli olmadıkları halde, kaybolduğu iddia edilen bir subayı bulmak amacıyla komutanlarınca operasyon bölgesine sivil ve savunmasız olarak gönderildiği, operasyonun savcılığın uyarısına rağmen Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'nın emirleri doğrultusunda gerçekleştirildiği, resmi açıklamanın aksine bölücü terör örgütü mensuplarıyla herhangi bir çatışma yaşanmadığı, şehitlerin hastaneye geç sevk edildiği ve operasyon öncesi insansız hava araçlarının kullanılmadığına dair haber ve yorumlar yayımlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili idari tahkikatın yürütülmekte olduğunun ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Hatay Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay M.C, emrindeki zırhlı araç ile kendi sorumluluk sahasında kaybolmamıştır. Dolayısıyla, bulunması için de Hatay Jandarma Komutanı tarafından, operasyonda görevli olmayan şehit subayların sevk edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Diğer yandan, şehit subaylarımızın her üçü de operasyonda resmi görevli olup, önceden planlanmış olan operasyon gereği bölgede bulunmuşlardır. Söz konusu operasyon faaliyeti Hatay Jandarma Komutanlığı tarafından İl Emniyet Müdürlüğü ile koordine edilerek, Valilik makamının onayı çerçevesinde icra edilmiştir. Güvenlik güçlerinin mezkur olayın meydana geldiği yerde yaptıkları operasyonun adli makamların uyarı ve kararlarına rağmen gerçekleştirildiği iddiası, doğru değildir. Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen karar, burada detayına girilmesine gerek olmayan yasal zorunluluklardan kaynaklanmakta olup, operasyonun icrasına ilişkin değildir. Çatışma esnasında yaralanan askeri personel, çatışma ortamının izin verdiği ölçüde en seri ve ivedi şekilde sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir.

İnsansız hava araçları, terörle mücadelede bölgenin coğrafi özellikleri de göz önüne alınarak, güvenlik kuvvetlerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmaktadır.''