BIST 10.093
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.433,29
HABER /  GÜNCEL

Bakan Şahin oynattı lakabı değişti!

İçişleri Bakanı "Bir takla at da göreyim" deyince Türkiye gündemine oturdu. Ama bu söz onun namını değiştirdi.

Abone ol
Namına "Pala" derlerdi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Türkiye gündemine oturan "takla" olayından sonra lakabı da değişti; "taklacı" oldu.

Erzurumlu Çoban, 'Bakan'dan iş isteyecektim. 'Oyna' deyince oynadım. Ama derdimi anlatamadan gitti' dedi
.

1.20120418082232.jpgİçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Erzurum'da  5 TEDAŞ işçisinin yaşamını yitirdiği gölette yaptığı incelemenin ardından geçtiği Pasinler'de 'Sayın bakanım geldiğine çok sevindim' diyen Mustafa Boğaçayır'a 'Hadi bir takla at ya da oyna bir göreyim' demesi üzerine vatandaşın oynaması Türkiye'nin gündemine oturdu. Bakan Şahin'e muhalefetten eleştiri yağarken Boğaçayır (64) o gün yaşananları şöyle anlattı.  
 
'Bakanın geleceğini duyunca karşılamaya gittim. Görünce çok heyecanlandım. Bakanla tokalaştım. İlçeyi ziyaretine çok sevindiğimi söyledim.  Bakan Bey 'Yok ya nereden bileyim 1.20120418085230.jpgsevindiğini. Hadi oyna da bir göreyim 'dedi. Davul-zurna ekibi çalmaya başlayınca ben de oynadım. İnsanlar bakanın etrafını sardı ve uzaklaşmak zorunda kaldım. İşin kötüsü iş de isteyemedim. Oynadığımla kaldım.'
 
LAKABIM PALA MUSTAFA'YDI, TAKLACI OLDU
 
7 yıl önce eşini kaybettiğini anlatan Boğaçayır, 'Bakan'ın 'Takla at da göreyim' dediğini duymadım. Eğer duysaydım ne yapardım bilmiyorum. Ben sadece iş istemek için gitmiştim. Çok zor şartlarda geçinmeye çalışıyorum. Tansiyon, şeker ve bronşit hastalığıyla mücadele ediyorum. 1.20120418085318.jpgNe yaptım onun da farkında değilim ama herkes beni konuşuyor. Eskiden lakabım 'Pala Mustafa'ydı. Şimdi sokakta, kahvede gören 'Taklacı Haber' diye gülüyor' diye konuştu.
 
BAKAN NE DEDİ?
 
İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, ''Önemli ile önemsizi ayırt edememe gibi siyaset kurumumuzun bir hastalığı var'' dedi.  Şahin, Meclis'te bir gazetecinin 'Erzurum'da bir vatandaş ile diyaloğunuzdan sonra size yönelik tepkiler var'' sözlerine, 'Tepkiler sizin arkadaşlarınızdan'' karşılığını verdi. Aynı gazetecinin, 'Siyasetçilerden de var'' demesi üzerine Şahin, ''Siyasetçileri yönlendiren gazeteci arkadaşlarımız sağolsunlar. Siyasetçiler gündem sıkıntısı çektiği için çok normal bir şeyi... Önemli ile önemsiz olanı ayırt edememe gibi siyaset kurumumuzun bir hastalığı var. Bugün anlatacağız kendilerine'' diye konuştu.
 
(Levent AKPINAR / AKŞAM)