BIST 9.968
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.425,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Şahin, Dilan için konuştu!

Şanlıurfa'da boncuk yutarak hayatını kaybeden 3 yaşındaki dilan için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ilk kez konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Boncuk yuttu denilen Dilan'ın tecavüz mağduru olduğu iddiası sanal alemi ayağa kaldırdı. Bu haberle birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Şahin'de resmi twitter sayfasından olayla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Şahin ilk duyduğu andan itibaren takip ettiğini ve bakanlık olara kadına, çocuğa şiddet ve cinsel istismar gibi konularda son derece hassas olduklarını belirtti.

Şahin twitter'deki hesabından şunları yazdı ; "Herkese merhaba. Dünden bu yana daha çok sosyal medyada konuşulmaya başlayan bir konuyla ilgili olarak hissettiklerimi ve yaptıklarımı ve yaptıklarımı paylaşmak istiyorum. Bu konu Şanlıurfa Siverek’te yaşanan ve sosyal medyada #DilanaNeOldu başlığıyla konuşulan, maalesef küçük bir kızımızın vefatıyla sonuçlanan olay.

KONUNUN TAKİP EDİLMESİ İÇİN TALİMAT VERDİM

İlk duyduğum andan itibaren konuyu takip ediyorum. Ancak konu yargıda olduğu ve belirsizlikler yaşandığı için herhangi bir açıklama yapmak istemedim. Ancak yine de sonuçta küçük bir çocuğun iddia edildiği şekilde hayatını kaybetmesi durumuna karşı Bakanlığımız birimlerinden, kurumumuzu ilgilendiren boyutu ile ilgili olarak çalışmalarını istedim. Psikolog ve sosyal çalışmacı görevlendirilmesini söyledim.

KADIN VE ÇOCUK KONUSUNDA HASSASIZ

Şanlıurfa Valiliğimizin de biraz önce açıkladığı gibi adli tıp raporuna göre hayatını tecavüz sonucu kaybetmediği ortaya çıktı. Dilan yavrumuza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine de sabır ve başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Bakanlığım kadına, çocuğa şiddet ve cinsel istismar gibi konularda son derece hassastır ve çaba göstermektedir. Medya ve sosyal medyadaki benzer konulara gösterilen yapıcı, sorun çözmeye yönelik ilgiye teşekkür ederim. Bu ilginin de Bakanlığımın çalışmalarına katkı sağlayacağını ve bu sorunların çözümünde Türkiye’yi daha iyi bir noktaya yükselteceğini düşünüyorum."

screen-shot-2012-09-12-at-6.26.12-pm.pngscreen-shot-2012-09-12-at-6.27.10-pm.png