BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan olduğuna kendi bile şaşırdı

Sağlık Bakanlığı'na Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı 'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu , bakanlık görevine getirilmesi ardından ilk açıklamasını yaptı. Bakanlık görevini beklemediğini söyleyen Müezzinoğlu , ''Bekliyor olsam Ankara'da olurdum'' dedi.

Kabine değişikliğinin ardından Sağlık Bakanlığı görevine getirilen AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Budapeşte’den gelen eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı Atatürk Havalimanı’nda karşıladı.

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Budapeşte’den İstanbul’a gelen eski sağlık Bakanı Recep Akdağ ve yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda kendilerini bekleyen gazetecilerin karşısına el ele geldiler.

NE ZAHMET ETTİN?

Kendisini karşılamaya gelen yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Ne zahmet ettin" diyen Akdağ gazetecilere yaptığı açıklamada, " Yarın sayın bakanımla devir teslim yapacağız. Orada inşallah açıklamalar yaparız. Bugün bir incelik göstererek Edirne’den buraya kadar geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama şükürler olsun Allah bize 10 sene boyunca Sağlık Bakanlığı noktasında hizmet etme fırsatı verdi. İnşallah partimizle beraber, Başbakanımızla birlikte hizmete devam edeceğiz" dedi.

BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise şunları söyledi:

"Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun diliyorum. Bu bir nöbet değişimidir. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız uygun görmüştür. Bize de bir sorumluluk düştü. İnşallah hakkını ve hesabını verebileceğim bir dönem olur."

Gazetecilerin "Sizin için sürpriz oldu mu?" sorusuna ise Müzzinoğlu, "Benim için sürpriz oldu. Edirne’de teşkilat programlarına katılmıştım. Oradaki toplantıda haberim oldu. Görev ne düşüyorsa onu yapmaya çalışıyorum. Bu anlamda üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Ülkemize, milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun" dedi.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

ERDOĞAN'IN SINIF ARKADAŞIYDI

1955 yılında Gümülcine'de doğan Müezzinoğlu Türkiye'ye ilk kez 1970'de eğitim için geldi. Başbakan Erdoğan'ın İmam Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşı olan Müezzinoğlu, Yunanistan'ın yurtdışında eğitim yapan Batı Trakya Türklerine yönelik baskı politikalarıyla karşılaşınca, 1983 yılında Meriç nehrini geçerek, Türkiye'ye sığındı.

Yunan hükümetinin kendisini vatandaşlıktan çıkarması, Türk vatandaşlığı için ise bekleme süresinde olması nedeniyle Müezzinoğlu, 1986 yılına kadar üç yıl "vatansız-Haymatlos" olarak yaşadı. Türk vatandaşlığını 1986 yılında oldu. İltica başvurusunda bulundu. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İç Hastalıkları ihtisası yaptı.

SİYASETE RP'DE BAŞLADI

Siyasete 1992 yılında RP'de başlayan Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti'ye girerek, 2002/2007 arasında İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlendi. Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği Kurucu üyesi ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyesi de olan Müezzinoğlu orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça biliyor. İstanbul Milletvekili Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.