BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.516,17
HABER /  GÜNCEL

Bakan Koç yine güldürdü

Uykuyu seven Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yine döktürdü. Bakanın Topkapı Sarayı'nda yaşanan hırsızlık getirdiği yorum kendi şahsına özgü oldu.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Topkapı Sarayı'ndaki hırsızlık olayıyla ilgili olarak, "Bana kalırsa idari bir hata görülüyor" dedi.

6. Türk-Yunan Turizm Forumu için Kuşadası'nda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Topkapı Sarayı'ndaki hırsızlık olayını değerlendirdi. Topkapı Sarayı'nda sayım yapılması konusunda Başbakan Erdoğan'ın emri bulunduğunu ve bu doğrultuda kısa bir süre önce sayım yapılmasını istediğini açıklayan Bakan Atilla Koç,

"Sayın Başbakanımız'ın emri var. Sayımlar devam edecek. Bu sayım teşebbüslerine birkaç defa girişilmiştir, ama hepsi akim kalmıştır. Yalnız bu sayım işini, Türkiye'de şimdiye kadar yapılanlar gibi yapmıyorum. Şimdiye kadar bir heyet tarafından bu işler yapılmıştır. Bu heyetin ekspertiz olup olmadığına dikkat edilmemiştir" dedi.

Hırsızlık olayıyla ilgili raporları faksla aldırdığını ve incelediğini belirten Bakan Koç, "Benim ilk intibam, ki yanılırsam bürokratlarımdan özür dilemekten çekinmem, idari bir hata görülüyor. Bu ilk intibam suçlama olarak görülmesin, bir ihmal var. Bakanlar uyursa, bekçileri de uyuyordur herhalde.

Çalınan eserler konusunda bir şey çıkmayabilir, resimlerin sahte olması ya da yerine sahtesinin asılması konusunda da kaygım var. Çalınan eserlerin çok değerli olduğunu sanmıyorum. Eserleri küçümsemek için söylemiyorum. Bu işler yapılırsa, birinci derecede eserlerde ya da resimlerde yapılır.

Depodaki bütün eserlerin tutanakları elimizde mevcut. Bütün eserleri bilgisayar ortamına kodladık. Ama ona rağmen benim resimler konusunda kuşkum var. İçeriden birinci derece değerde bir tablo alınıp, yerine sahtesinin konulması konusunda kaygım var" diye konuştu.