BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Bakan Kılıç’tan derbi yorumu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak kupa maçı öncesinde, “Finalde kupayı takımlardan biri kazan...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak kupa maçı öncesinde, “Finalde kupayı takımlardan biri kazanacak. Ama günün sonunda kazanan tüm Türkiye olmalı. Ülkemizin buna ihtiyacı var” dedi.
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak maç öncesinde twitter hesabından yaptığı açıklamada her iki takımın taraftarlarını itidal çağrısında bulundu. Galatasaray-Fenerbahçe Kupa Finali öncesi kaptan ve hocaların mesajlarının olumlu olduğunu, bu iklimin sürmesi halinde kazananın Türk futbolu olacağını ifade eden Suat Kılıç, “Taraftar, renklerine tutkuyla bağlı. Takımını seviyor ve duygusal. Barışçıl tezahürat, haklı olanın haklı kalmasını sağlar. Yönetici, teknik adam, kaptan ve futbolcular toplumsal bağlarımız açısından futbolun kritik yapı taşı olduğunun farkında. Finalde kupayı takımlardan biri kazanacak. Ama günün sonunda kazanan tüm Türkiye olmalı. Ülkemizin buna ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Kimsenin kusursuz olmadığını, hatasız kul olmadığını belirten Kılıç, hoş görenin hoş görüleceğini belirterek, “Biraz daha itidal, sabır ve sevgi gerek. Temennim, felaket tellallarına, gerilim avcılarına rağmen tribünlerin her kesime yeni bir başlangıç fırsatı sunmasıdır. Ülkesini en çok seven insanların en sevgisizler olarak sunulmamasıdır. Tutkuların ayrıştırılmaması, kaynaştırılmasıdır. Spor, kavga ve çatışma değil, diyalog ve uzlaşı alanıdır. Bunu en iyi bilenler tribünlerdir. Taraftar arasında çok maç izledim. O atmosferi çok iyi bilirim. ‘felaket tellalı’ dediğim taraftar değil, kışkırtıcılar. Her derbi öncesi oluşturulan yapay gerilim, seyir zevkini yok ediyor. Kaybeden takım ve taraftar oluyor. Taraftar; başkanın, hocanın ve kaptanın ne dediğine bakar. Onlar ‘itidal’ dediğinde, camianın eğilimi itidalden yana olur. Kanun, spor savcısı ve polis son seçenektir. Dünyanın en kitlesel seyir ve eğlencesini tadında yaşamak lâzım” şeklinde tweet attı.
(İHA)