BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

BAKAN KILIÇ’TAN ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Çözüm süreci karşılığında vereceğimiz hiçbir taviz yok" dedi.<br/>Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yapt...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Çözüm süreci karşılığında vereceğimiz hiçbir taviz yok" dedi.
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde yaptırılan Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu’nun açılışında konuşan Bakan Kılıç, “10 senedir bu ülkeye teröre rağmen birçok hizmet kazandırdık. Aklımızın yarısı terörde. Kaynaklarımızın önemli bir kısmını terörle mücadeleye ayırıyoruz. Her gün gelen şehit cenazeleri moralimizi bozuyor ama buna rağmen, milletimizin birliği, dirliği için, kalkınması için, çocuklarımızın zenginleşmesi için, ülkemizin daha güçlü bir ülke haline gelmesi için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Size müjdeliyorum; IMF’ye olan borçlarımızı mayıs ayı itibarıyla sıfırlıyoruz. İhracatta, Merkez Bankası’nın altın ve döviz rezervlerinde, diğer önemli konuların hepsinde, zaten unutulmayacak başarıların altına imzamızı koyduk. Şimdi yeni bir hedef daha belirliyoruz. Yavrularımıza terörsüz bir Türkiye bırakacağız. Vatan bir, devlet bir, millet bir, bayrak bir. Bu kadar birlik içerisinde bizim kavga etmemiz söz konusu olamaz. Buradaki yavrularımız, delikanlılarımız, bir gün askere gittikleri zaman, anaların yüreğinde, ‘Terörle mücadele bölgesine gitmesin’ diye bir dua olmasını istemiyoruz. Terör olmasın, Diyarbakır’da da askerliğini rahat yapsın, anneler kaygılanmasın. Sınır karakolunda da askerliğini rahat yapsın, babalar kaygılanmasın. Anaların gözyaşı akmasın, babaların yüreği yanmasın. Evlatların, eşlerin yüreğinde, ‘Bir gün babam, bir gün ağabeyim, şehadet şerbeti içerek yüreğimize kor ateşler düşürerek geri döner mi?’ kaygıları bulunmasın” dedi.
Çözüm sürecinde herhangi bir taviz verilmeyeceğini de söyleyen Kılıç, “Peki karşılığında ne vereceğiz? Karşılığında vereceğimiz hiçbir şey yok. Demokrasi, hukuk, özgürlükler, herkes için neyse hepimiz için o. Bayrak, millet, devlet, vatan. Bunlar bizim ortak değerlerimiz. Buradan bir taviz vermemiz, buradan geri adım atmamız, buradan herhangi birinin gönlünü okşamamız söz konusu bile olamaz” diye konuştu.

"ÇÖZMEKTE KARARLIYIZ"
Bakan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:
"Sevgili gençler, sevgili çocuklar. Allah’ın izniyle bu bayrak semalarda özgürce dalgalanmak kaydıyla, milletimiz, devletimiz, bugün olduğundan çok daha güçlü olmak kaydıyla, bu terör mücadelesini çözüme kavuşturmakta kararlıyız. Bu sürecin adı çözüm süreci. Sloganlarla konuşanlara kulak asmayın. Meydanlardan meydan okuyanlara aldırış etmeyin. Eğer yapacak bir şeyleri olsaydı 35 senedir bu terör meselesini çözüme kavuştururlardı. Bize diyorlar ki, ‘Böyle gelmiş, bırakın böyle gitsin.’ Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek. Bu milletin kaynakları terör için heba edilmeyecek. Çözme imkanı varsa aklımızı kullanacağız, beynimizi, fikrimizi kullanacağız. Bu meseleyi çözüme kavuşturacağız. İspanya, İrlanda, Amerika, İngiltere çözdü. Türkiye neden çözmesin? Bizim milletimizin aklı mı yetmiyor? Türk milleti büyük bir millet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet. Büyük olduğumuzu söylemek dile kolay, söylüyoruz. Madem büyük milletiz, bu meseleyi de çözebilecek güçteyiz. Bu sürecin arkasında sapasağlam durun. Allah’ın izniyle, sizin inanmadığınız, sizin kabullenmediğiniz, sizin benimsemediğiniz hiçbir şeyin altına biz de imzamızı koymayız. Yeter ki milletimiz yanımızda dursun, bizden desteğini esirgemesin. Yeter ki milletimiz, meydanda slogan atanlara, gençleri kışkırtanlara, hukukun değil, nefretin gücüyle konuşanlara yüz vermesin."
Konuşmaların ardından, spor salonunun açılışı yapıldı. Kılıç, spor salonunun ardından ilçede yaptırılan caminin de açılışına katıldı.
(İHA)