BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Kılıç yeni 19 Mayıs'ı anlattı

Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu güne kadar kuru kuruya tören havasında kutlandığını belirtti...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu güne kadar kuru kuruya tören havasında kutlandığını belirterek, yeni vizyonda 19 Mayıs'ın tüm yurtta ruhuna ve manasına uygun bir şekilde kutlanacağını söyledi. 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsunlu iş adamları adına Bakan Suat Kılıç onuruna akşam yemeği verdi. Yelken Kulüp'te verilen yemekte 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına değinen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, senelerdir bazı illerin bayramının gençliğini, bazılarının sporunu ve bazılarının ise bayramın bayram olmasının nedeninin Atatürk'ün Samsun'a çıkışın olduğu konusunu ihmal ettiğini kaydetti.

'19 Mayıs bayramının tam adı Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'dır. diyen Bakan Kılıç, "Yeni dönemde yeni vizyonla birlikte inşallah hem Atatürk'ü anma, hem gençlik hem de spor yönü bilimsel detaylarıyla, hem sempozyum, panel ve seminer gibi çalışmalarla hem okullarda hem meydanlarda hem salonlarda hem alanlarda hem sahalarda bir günün iki saatine sıkıştırılmadan hayatın her alanında kutlanır hale gelecek." dedi. 

Kuru kuruya bir bayram kutlamasını arzu etmediklerini vurgulayan Bakan Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "19 Mayıs 1919'da ne yaşanmış, Samsun'a çıkışta ortaya konan hedefler nelerdir. Samsun'dan Amasya'ya gidilen genelgenin esası nelerdir. Sivas kongresinde, Erzurum kongresinde milletin ve memleketin kurtuluşuna dair ortaya konan hayal ve tasavvurlar nelerdir. Samsun, Amasya. Sivas, Erzurum hattının nihayetinde 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla nihayetlenen o sürecin parametleri nelerdir. Nasıl bir heyecan, nasıl bir ruh ve mana kökü vardır, bütün bunlar yeni dönemde bayram kutlamalarının özünü teşkil edecek. Dolayısıyla herkesin müsterih olmasını rica ediyorum."