BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Bakan Güler’den ’’DHKP-C’’ açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “2012 Haziran ayından itibaren DHKP-C’nin 11 ayrı eylemi ile ilgili bütün failleri, bir kısmı canlı bomba ola...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, “2012 Haziran ayından itibaren DHKP-C’nin 11 ayrı eylemi ile ilgili bütün failleri, bir kısmı canlı bomba olarak bir kısmı da çatışmada ve sağ olarak ele geçirildi. Ve adalete teslim edilmiştir” dedi.
Dünya Su Forumu Toplantısına katılmak üzere Mardin’e gelen İçişleri Bakanı Muammer Güler, çeşitli taziyelere katıldıktan sonra Mardin Valiliğinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Güler, DHKP-C terör örgütünün eylemleriyle ilgili, “Bunların birçoğu bizim tarafımızdan önceki eylemleri itibari ile yurt dışında gittikleri ve eğitim gördükleri eylemleri itibari ile faaliyetleri itibari ile gerek istihbarı bilgi olarak gerek fiziki takip olarak mutlaka gereği yapılmakta olan işlerdir” dedi.
DHKP-C’nin, emniyete saldırı sonrasında polisle girdiği çatışmada öldürülen Karataş için misilleme eylem yapılması talimatı verdiği istihbaratıyla ilgili Bakan Güler, “Terör örgütleri her zaman eylem yapmak için fırsat bulduklarında her türlü desiseyi düzlüklerini melaneti gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini biliyoruz” dedi.

’’MANTIK DIŞI BİR DÜŞÜNCE OLAMAZ’’
“Geçtiğimiz günlerde takiple ilgili Mardin’de bir şey söyledim. Bazıları bunu değişik yansıttılar. Biliyorsanız niye almadınız dediler” diyen Bakan Güler, “Değerli arkadaşlar takip demek eğer bir terör örgütü militanının yerini biliyorsanız elbette gidip onu alırsınız. Onu eylem yapmasını beklemek gibi mantık dışı bir düşünce olamaz. Emniyet teşkilatının güvenlik güçlerinin böyle bir lüksü olabilir mi? Ancak yerini bilmediğiniz ama yurt dışında kırmızı bültenle aranan veya eylem yapma ihtimali olan kişilerle adli süreç başlatılarak elbette takipleri yapılır” dedi.

“TÜRKİYE’YE EYLEM YAPMAK İÇİN GİRİŞ YAPANLARA KARŞI TAKİPLERİMİZ VAR”
Terör örgütlerine yönelik takiplerin devam ettiğini ifade eden Bakan Güler, şunları söyledi.
“Bu anlamda bizimde şu anda takipte olduğumuz ve yurt dışında eğitim görerek veya illegal yollarla Türkiye’ye giren yasa dışı eylemleri gerçekleştirmek için gayret gösterenlerle ile ilgili elbette takiplerimiz vardır. Son 6 günde gerçekleşen iki üzücü olay sonrasında hem emniyet güçleri hem de jandarma güçlerinin göstermiş olduğu performansı gördünüz. Gerçektende her iki hadisede üzücüdür. Emniyet Genel Müdürlüğümüze sosyal tesisimize yapılan roketli saldırı ile Bingöl cezaevinden kaçan teröristlerle ile ilgili elbette üzücü olaylardır. Ama bunların üzücü olay kadar polisimizin hemen olayın akabinde bunların kaçan teröristleri yakalaması ve roketli saldırıya karışanlardan biri yaralı biride ölü ele geçirilmesidir. Bunların bir tanesi daha önce AK Partiye saldırı düzenleyen kişinin olması bir diğeri de yurt dışında eğitim alarak Türkiye’ye eylem yapmaya geldiği tespit edildi.”
Bakan Güler, “2012 Haziran ayından itibaren DHKP-C terör örgütü 11 ayrı eylemi ile ilgili bütün failleri bir kısmı canlı bomba olarak bir kısmı da çatışmada ve sağ olarak ele geçirildi. Ve adalete teslim edilmiştir. Yani Türk polisinin terörle mücadele konusundaki performansı bütün güvenlik güçlerin itibari ile polisin jandarmanın istihbarat birimlerim uyumlu çalışması her türlü takdirin üstündedir. Onların morallerin düzeltmek onlara destek olacak bir yaklaşım içinde olmalıyız. Bunu hem iktidar hem de muhalefetin bütünü ile bu anlayış içinde hareket etmesini bekliyoruz. Bu hepimizin sorumluluğudur” diye konuştu.
Bir gazetecinin Emniyet Genel Müdürlüğü’nün "milli biber gazı" üretmek için TÜBİTAK’la çalışma başlattığı şeklindeki sorusuna Bakan Güler, “O konuda herhangi bir çalışma yapmadık. Bildiğimiz bir konu değil. Öyle bir hazırlık bir çalışma yapıldığını biliyorum. Ama sonuçlarını henüz görmüş değilim” yanıtını verdi.
(İHA)