BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  DÜNYA

Bakan Eroğlu, Tabakhane Deresi’ni inceledi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tabakhane deresinde incelemelerde bulunarak yapılan ıslah çalışmalarında duvarların Ünye’ye has des...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tabakhane deresinde incelemelerde bulunarak yapılan ıslah çalışmalarında duvarların Ünye’ye has desenli olacağını ve hiçbir masraftan kaçınmayacaklarını belirtti.
Devlet Su İşleri, Karayolları ve Ünye Belediyesi’nin ortaklığı ile gerçekleştirilen Tabakhane Deresi’nin ıslah çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ordu’ya bir dizi ziyaretler için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, programında olmamasına karşın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Ünye Tabakhane Deresi’ne gelerek incelemelerde bulundu.
İncelemelerde açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, yapılan ıslah çalışmalarında duvarların Ünye’ye has desenli olacağını ve hiçbir masraftan kaçınmayacaklarını belirterek; “Bakanımız beni dün gece aradı, projenin çok estetik olmasın istedi. Biliyorsunuz daha önceki taşkınlarda, köprülerimiz yıkılmıştı. Biz orada temel atıp, iki tane köprüyü oraya yapmıştık. Köprülerin çok zarif olmasını istiyoruz. Hatta buradaki duvarları da Ünye’ye has desenli kaplayacağız. Böylece muhteşem bir dere ıslahı gerçekleştireceğiz. Köprüyü tarihi bir köprü şekline sokacağız. Köprüyü insanların çok beğeneceği hale getireceğiz. Bu konuda maddi anlamda hiçbir giderden sakınmıyoruz. Eskiden paraya önem verilirdi ama artık estetiğe önem veriyoruz. Kalıcı, güzel bir eser meydana getireceğiz. Özel kaplamalı, özel desenli örnek bir çalışma yapacağız. Bu çalışmada, sadece dere ıslahı değil, suyun gelişini ve taşkını önleyecek çalışmalar da yapacağız. Erozyon çalışmaları ile dereyi ıslah edeceğiz” dedi.
(İHA)