BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.519,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ergün'ü şaşırtan yargı kararı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün kendisini çok şaşırtan yargı kararını bakın nasıl anlattı.

Abone ol

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Danıştay'ın, kahvehanelerdeki sigara yasağını, iptali için Anayasa Mahkemesine götürme kararı konusunda, ''Ben düşünürdüm düşünürdüm de sigara yasağının da Anayasa Mahkemesi konusu olabileceğini düşünmezdim. O da oldu memleketimizde'' dedi.

Bakan Ergün, Nisan ayında açıkladıkları Esnaf Strateji Belgesine ilişkin bilgi vermek üzere, İçkale Otel'de esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanlarıyla bir araya geldi.

Kapalı alanlarda sigara yasağının Anayasa Mahkemesine taşınmasının farklı bir durum ortaya çıkardığını ifade eden Sanayi Bakanı, ''Yüksek yargıda bazı kararlar için söylüyorum; zaten ağlanacak durum vardı şimdi bir de gülünecek durum ortaya çıkmış oldu'' dedi.

Bu durumun yüksek yargıya, Anayasa Mahkemesine taşınacak bir durum olmadığını belirten Ergün, ''Konunun Anayasa Mahkemesine taşınmış olması bence yüksek yargı açısından talihsiz bir durum ortaya çıkarmıştır'' dedi. Ergün, "Anayasaya bir aykırılık söz konusu olacağını düşünmüyorum. Mesele bir uygulama meselesidir" dedi.

Anayasa ve kanunların insanların sağlığını güvence altına alacak tedbirleri içermesi ama öbür taraftan kişilerin başka hürriyetlerinin de gözetilmesi gerektiğine işaret eden Ergün, ''Bu hürriyetleri kullanırken bir başkasının hürriyetine sıkıntı vermeden kullanılması icap eder. Eğer bu denge oluşturulurken bazı sorunlar çıkıyorsa o sorunlar uygulamada çözülecek sorunlardır. Anayasa Mahkemesinde çözülecek sorunlar değildir. Ben düşünürdüm düşünürdüm de sigara yasağının da Anayasa Mahkemesi konusu olabileceğini düşünmezdim. O da oldu memleketimizde'' dedi.