BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.429,78
HABER /  DÜNYA

BAKAN ÇELİK, İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI’NDA

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ülkelerin çalışma bakanları Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de buluştu. <br/>Bu yıl ikincisi düzenlenen t...

Abone ol

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ülkelerin çalışma bakanları Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de buluştu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıda, iş güvenliği ve çalışma alanlarında yapılacak işbirliği konuları müzakere ediliyor. Türkiye’yi temsilen toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada, toplantıların ilk gününün "son derece verimli" geçtiğini belirterek, İstanbul’da başlayan bu sürecin bugün Bakü’de devam ediyor olmasını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Azerbaycan’a ve Çalışma Bakanı Fizuli Bey’e teşekkür ediyorum. Son derece güzel bir organizasyon. Çok sayıda ülkenin bakanlarının katıldığı, çalışmayla ilgili konuların değerlendirildiği bir toplantı başlamış bulunuyor. Sonuçlarının yararlı ve verimli olacağını umuyorum” şeklinde konuştu.
50’yi aşkın ülkeden Çalışma Bakanlarının katıldığı ve 2 gün sürecek toplantılarda hazırlanacak raporlar Bakanlar Konseyi toplantısında değerlendirilecek. Bakanlar, teknik uzmanların raporları doğrultusunda kararlar alacak.
Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen toplantıların sonunda "Bakü Çerçeve Belgesi ve Kararı" ile "Bakü Deklarasyonu"nun kabul edilmesi öngörülüyor.
Sözkonusu belgeler İİT’ye üye ülkelerin çalışma bakanlıkları arasında işbirliği önceliklerini tespit ederek, bu işbirliğine yönelik koordinasyon ağının oluşturulması ve bu koordinasyon görevinin önümüzdeki iki yıl boyunca Azerbaycan tarafından yerine getirilmesini öngörüyor.
(İHA)