BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  GÜNCEL

Lale Mansur'dan Müjdat Gezen'e dava

Akil insanlar listesinde yer alan Lale Mansur, Müjdat Gezen'in kendisi hakkında yaptığı açıklamaları mahkemeye taşıyacak.

Abone ol

Akil insanlar listesinde yer alan Lale Mansur, Müjdat Gezen'in kendisi hakkında yaptığı açıklamaları mahkemeye taşıyacak.

Müjdat Gezen'in "devletten maaş alıyor" diyerek eleştirdiği akil insan Lale Mansur, konuyu mahkemeye götüreceğini açıkladı.

İşte Lale Mansur'un açıklaması:

"Müjdat Gezen, benim Akil İnsanlar Heyeti'nde yer almamla ilgili olarak, hala devlet sanatçısı olduğumu, emekli olmadığımı, 30 yıldır iş yapmadan bakanlıktan maaş aldığımı, dolayısıyla bağımsız olamayacağımı söylüyor. Ben hiçbir zaman devlet sanatçısı ünvanını taşımadım, 30 yıl önce bale hayatımın en aktif dönemini yaşıyordum, devlet memurluğundan 13 yıl önce emekli oldum. Tartışmalara ancak yalan ve hakaret düzeyinde katılanlar, ülkemizin en büyük sorununun çözüm sürecinde vicdanı doğrultusunda etkin olmaya çalışanlara karşı bir itibarsızlaştırma ve karalama kampanyasına girişmiş durumdalar. Müjdat Gezen'in bu tutumu ve söylemine karşı yasal yollara başvurarak kendisine karşı tazminat davası açtığımı duyururum."

MÜJDAT GEZEN NE DEMİŞTİ?

Müjdat Gezen, Mansur'la ilgili "Lale Mansur halen Kültür Bakanlığı'ndan maaşını alan biri, devlet sanatçısı. Emekli de olmadı, 30 senedir de dans etmiyor, ama Kültür Bakanlığı'ndan maaş alıp duruyor." demişti.