BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

2.9 METRE KEMENÇEYLE GUINNESS’E ADAY

Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan kemençe ustası Ali Kol, yaptığı 2.9 metre uzunluğundaki kemençe ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye ...

Abone ol

Giresun’un Görele ilçesinde yaşayan kemençe ustası Ali Kol, yaptığı 2.9 metre uzunluğundaki kemençe ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olduğunu açıkladı.
İlçede marangoz atölyesi bulunan Ali Kol (48), geçtiğimiz yıl bir metre uzunluğunda bir kemençe yaptığını, bu sene kendisini geliştirerek kemençenin uzunluğunu 2.9 metreye çıkardığını söyledi. Amacının, ilçeyi il dışından gelecek yerli ve yabancı turistlere kemençe ile tanıtmak olduğunu ifade eden Kol, “Bu kemençeyi yaklaşık 15 günde çeşitli ağaçları kullanarak yaptık. Bu süre içerisinde iş yerimde çalışan arkadaşlar da bana yardımcı oldu” dedi.
Kemençeleri aslına en uygun şekilde yaptığını anlatan Kol, “Hiçbir masraftan kaçınmadım. Bildiğimiz kemençenin görüntüsü ve detayları ne ise bunda da onu yaptım. Normal bildiğimiz kemençede ne özellik varsa aynısı bu kemençede de mevcut. Şu anda bu şekliyle bütün masrafları yaklaşık olarak 2 bin lirayı buldu. Yaptığımız kemençenin tüm özelliği ile nizami olan tek kemençe olduğunu ve bu özellikte dünyada böyle bir kemençenin olmadığını düşünerek böyle bir kemençeyi yapmaktan dolayı çok mutluyum” diye konuştu.
(İHA)