BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Bakan çay içmeye niye tövbe etti

TBMM 3 Kasım seçimleriyle tamamen yenilenir. Sanayi Bakanı Ali Coşkun her yeni vekille birlikte çay kahve içer. Sonra öyle bir şey olur ki Bakan çay içmeye tövbe eder.

Abone ol

Hikayeyi kabinenin renkli isimlerinden Sanayi Bakanı Ali Coşkun anlattı:

TBMM 3 Kasım seçimleriyle tamamen yenilenir ve AKP grubu iktidar kulisindeki yerlerini alır. Meclis’in en eski yüzlerinden biri ise elbette Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’dur. Coşkun ilk ay, sürekli kulise gidip gelir. Kendisini her gören yeni milletvekilini masasına misafir eder, çay kahve içilir. En sonunda birinci ay biter ve çaycılar Bakan Coşkun’a bir fatura getirirler: Çay ve kahve bedeli 849 milyon lira!

Coşkun faturayı ilk gördüğünde gözlerine inanamaz. Ama bozuntuya da vermez. Çıkarıp bahşişle birlikte 1 milyar lira verir, sonra çaycılara dönüp, “Eee anlatın bakalım bu faturanın sırrını?” der. Çaycılar süklüm püklüm, “Sayın Bakanım, vallahi kimseyi tanımıyorduk. Siz kimin yanına oturduysanız hepsini size yazdık” cevabını verir.

Artık Coşkun, kuliste kimin yanına otursa önce çaycılara dönüyor, “Söyle bakalım kim bu milletvekili?” diye test ediyor.

Kaynak: