BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,78
ALTIN 2.427,15
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Bozdağ'dan muhalefete Köşk tepkisi

Adalet Bakanı Bozdağ, muhalefetin Köşk için 'çatı aday' aramasını eleştirdi, "Kasırga bunların çatısını alıp götürecektir" dedi.

Abone ol

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Sosyal Tesislerinde, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, gündemdeki konuları değerlendiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunudu. Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Köşk için 'çatı aday' arayışlarına sert sözlerle tepki gösterdi.

'10 AĞUSTOS'TA KASIRGA ALIP GÖTÜRECEK'

Bozdağ, CHP ve MHP'nin, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık rüyaları görmeye devam ettiğini söyleyerek, "Her seçim, bunların rüyası değil, kâbusu olacak. Bunlar çatı, matı yapıyorlar. Temeli olmayan çatı ayakta duramaz. Allah izin verirse 10 Ağustos'ta milletin kasırgası bunların çatısını alıp götürecektir" dedi. 

'SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRMİYORLAR'

Türkiye'de seçim sonuçlarını değerlendiren tek partinin AK Parti olduğunu belirten Bakan Bozdağ, "Biz başarılı olduğumuz yerde bile seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz ama CHP ve MHP'nin böyle bir derdi yok. 'Biz istesek de istemesek de bize oy verecek olanlar var' diyorlar. Kılıçdaroğlu gitsin CHP'nin, Bahçeli gitsin MHP'nin oyu değişmez. Neden, aynı tas aynı hamam da ondan" diye konuştu.

Türkiye'nin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile önemli bir sürece girdiğini vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti:

'BÖYLE BİR ADAM BULAMAZLAR' 

"Şimdi yeni bir seçime gidiyoruz. MHP'nin de CHP'nin de adayı yok. Çıkıp da yiğitçe 'Bizim adayımız şudur' diyemiyorlar. Nasıl bir aday arıyorlar, hem milliyetçi, hem laik, hem muhafazakâr, hem sosyal demokrat, hem de ulusalcı olacak. Böyle bir adamı Türkiye'de bulabilirlerse 'aşk olsun' demek düşer. Çıkıp da kendi gibi bir adamı koyamıyor. Bu ne demektir, 'Ben yanlış adamım, benim partim yanlış parti, benim politikalarım yanlış politika' demektir.

'EY MİLLET BİZDEN ADAM OLMAZ'

Kendilerini cumhurbaşkanlığına layık göremiyorlar. Kendini cumhurbaşkanlığına layık göremeyenleri bu millet başbakanlığa, belediye başkanlığına layık görebilir mi? Kendi içinden cumhurbaşkanı adayı çıkaramayanlar başbakan çıkarabilir mi? Bu açıkça 'Ey millet, bizden adam olmaz' demektir. 'Bizden cumhurbaşkanı olmaz' diyorlar. O zaman sizden, başbakan hiç olmaz."