BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,09
ALTIN 2.466,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bakan Avcı Twitter'daki sahtesinin peşine düştü

Hakkındaki sahte twitter hesabı çok konuşulan Nabi Avcı o ismin peşine düştü.

Abone ol

Adına sahte birçok twitter ve facebook hesabı olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın başı sosyal medyayla dertte. Bakan bu hesapların bir kısmını zekice buluyor. Hatta şüphelendikleri bile var. Avcı, hesapları uslubunu bilen öğrencilerinden birinin yönettiğini düşünüyor.

''BİR ÖĞRENCİMDEN ŞÜPHELENDİM AMA..''
Milliyet'in haberine göre; TBMM'de bir grup gazeteciyle özel sohbetinde bilgisi dışında adına açılan twitter ve facebook hesaplarından yakındı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu sitelerden öğrencilere olmadık mesajlar verildiğini ve bazıların gerçekten inandırcı üslup kullandığını dile getiren Avcı, "Hakkımda 15 tane twitter hesabı, 3 tane facebook hesabı açılmış. Mesajların bazıları güzel ve ikna edici. Benim üslubumu bilen biri olmalı. Bir öğrencimden şüphelendim. Olmadığını söyledi" dedi. Avcı, devlet okullarında veli kararıyla yeniden formaya dönülebileceğini kaydetti.

''BEN DEĞİLİM İZİNİ SÜRÜYORUM''
Bir gazetecinin "Bakanım güzel tweetler atıyorsunuz?" şeklinde takılması üzerine Avcı, "Ben tweet atmıyorum. Benim hiç hesabım yok. 15 tane sahte hesap açmışlar. Bir tanesi iyi gözüküyor fena değil ama. Ben bir eski öğrencimden şüpheleniyordum, çünkü o kıvraklıktaydı. Ama geldi bana 'benden şüphelenebilirsiniz ama ben değilim' dedi. Ama kim bilmiyorum gerçekten. Öğrenemedim ama izini sürüyorum" dedi.

''BULACAĞIM ONU''
Avcı twitter hesabı açmayı düşünmediğini belirtirken, "Bu saatten sonra açsam kimi ikna ederim? 3 tane de facebook hesabı açmışlar onların da peşindeyim" dedi. Avcı bazı hesapların kendi üslubuna çok yakın olduğunu belirtirken, "Mutlaka öğrencilerimden biridir. Çünkü havayı biliyor, üslup yakınlığı var. Bulacağım onu" ifadelerini kullandı.

''KARNE TWEET'İ ÇOK HOŞUMA GİTTİ''
Avcı, "Başınıza dert açıyor mu" sorusunu ise, "Şu ana kadar dert olmadı ama güzel şeyler de çıkıyor. Benim karne dağıtımına ilişkin tweet çok hoşuma gitti. Velililere 'karne dağıtımında çocuklarınıza kötü davranmayın, hepinizin ne mal olduğunuzu biliyorum, hepinizin karnelerinin Milli Eğitim'in arşivinden çıkarırım' şeklindeki tweet. Merak etmiyor değilim. Çok zekice şeyler var" karşılığını verdi.

''İSTEYEN FORMA GİYER İSTEYEN SERBEST KIYAFET''
Avcı ayrıca gelecek yıldan itibaren uygulanması beklenen serbest kıyafete ilişkin soruları da yanıtladı. Avcı, tıpkı özel okullarda olduğu gibi devlet okullarında da serbest kıyafet kararını velilerin verebileceğini söyledi. Avcı, bunun önünde herhangi bir mevzuat engeli bulunmadığını belirtirken, Sivas'ta bir devlet okulunda velilerin aldığı, "formaya devam" kararını örnek gösterdi. Avcı, "İsteyen okulun formasını giyer, isteyense okulun serbest kıyafet uygulamasını uygular" dedi.