BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  POLİTİKA

Bakan Atalay iddialı konuştu

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti ve AK Parti hükümeti olarak yerel yönetimlere çok önem verdiklerini söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti ve AK Parti hükümeti olarak yerel yönetimlere çok önem verdiklerini söyledi.

Beşir Atalay, Gaziantep programı kapsamında Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret ederek çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'na geçen Atalay, partililere hitaben yaptığı konuşmada, ''Şu partiden ya da bu partiden'' demeden tüm belediyelere eşit uzaklıkta olduklarını bildirdi.

Atalay, şöyle konuştu:

''Biz, AK Parti ve AK Parti hükümeti olarak mahalli idarelere çok önem verdik. Neden önem verdik. Çünkü yerel yönetimler vatandaşa en yakın çalışan kademelerdir. Vatandaşın günlük yaşamındaki en önemli hizmetleri yerel yönetimler sağlar. Onun için biz hem belediyelerin hem belediye başkanlarının yetkilerini artırdık, belediyelere gönderdiğimiz paraları artırdık. Daha geçen, 2008'in temmuz ayının başında bir kanun çıkardık ve belediyelerin ve il özel idarelerin gelirlerini yüzde 45 artırdık. Burada hiçbir belediye farkı da gözetmedik. Paralarını gönderirken şu belediye şu partiden, bu partiden demedik, hepsine adaletli gönderdik.''

''BELEDİYECİLİKTE AK PARTİ BİR MARKADIR''

Atalay, AK Parti'nin belediyecilikte bir marka olduğunu belirterek, AK Partili belediyelerle AK Partili olmayan belediyelerin kıyaslanmalarını istedi.

Yerel seçimlerde iddialı olduklarını vurgulayan Atalay, AK Partili belediye başkanlarının, yapılacak yerel seçimlerde daha büyük başarılar elde edeceklerine inandıklarını, bunun için hep birlikte çalıştıklarını anlattı.

''VEREMEYECEĞİMİZ HESABIMIZ YOK''

Atalay, AK Parti hükümeti olarak vatandaşa veremeyecekleri bir hesaplarının olmadığını belirterek, ''Biz, 7. yıla girdik AK Parti hükümeti olarak. Bizim hükümet olarak vatandaşımıza veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Alnımız ak, başımız dik. Hiçbir hükümet görülmemiştir ki bu kadar uzun süre iktidarda olup vatandaşın huzuruna 'benim veremeyeceğim hesabım yok' diyebilsin. Böyle bir iktidar görülmemiştir'' dedi.

Atalay, hükümet olarak Türkiye'nin çıkarlarını iyi savunduklarını, nereye gidilirse gidilsin Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde itibarının yükseldiğini, Türkiye'nin sözünün dinlendiği, önerilerinin sürekli ön planda tutulduğunu belirten Atalay, ''Bölgemizde ve dünyada Türkiye artık ekonomisi güçlü büyük bir devlettir'' diye konuştu.

SUÇLAR AZALIYOR

Atalay, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri işbirliğiyle yaptırılan 10 Nisan Parkı ile atış poligonunu hizmete açtı.

Atalay, burada düzenlenen törende, uluslararası mukayeseler, rakamlar ve göstergelerin hepsinin Türkiye'nin genel anlamda güvenli bir ülke olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Türkiye'de suçlarda önemli azalma olduğunun gözlendiğine dikkati çeken Atalay, şunları kaydetti:

''Kapkaç ve hırsızlık gibi suç türlerinde vatandaşımızı günlük hayatında rahatsız eden bu suç türlerinde büyük düşüşler var. Bunu memnuniyetle izliyoruz. Bu çerçevede fedakarca çalışan bütün güvenlik mensuplarına teşekkür ediyorum. Polislerimize, polis teşkilatımıza, jandarmamıza ve güvenlikle ilgili bütün mensuplarımıza bu çalışmalarından dolayı burada milletim adına gerçekten teşekkür ediyorum.

Ama şunu ifade edeyim, Türk polisi gerçekten çok sınırlı ve zor şartlarda hizmet yapmıştır. Şu anda biz gönlümüzün istediği imkanları onlara veremedik. Hükümetlerimiz döneminde çalışma şartlarını iyileştirme yönünde bazı adımlar attık, özlük haklarında bazı iyileştirmeler yaptık. Ama bunlar onların hizmetlerinin karşılığı değil, bu yöndeki niyetlerimiz devam ediyor.''

MOBESE'nin, en etkili önleyici güvenlik hizmeti olduğuna dikkati çeken Atalay, bu hizmetin çok yararını gördüklerini, bu hizmeti yaygınlaştırma çabası içinde olduklarını bildirdi.

AK Parti milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Özlem Müftüoğlu ve Fatma Şahin ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de birer konuşma yaparak, tesislere ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

Atalay ve beraberindekiler, konuşmaların ardından park ve atış poligonunda incelemelerde bulundular, ayrıca polis ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.