BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Ağbal'dan OHAL açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde örgütün TSK ve emniyetteki inlerine girdiklerini ve bir bir gözaltına alındıklarını söyledi.

Abone ol

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde tüm İslam ümmetinin hedef alındığını söyledi. Ülkenin büyük bir badire atlattığını kaydeden Ağbal, darbeciler için idam taleplerinin ise hükümet tarafından değerlendirildiğini ifade etti.

Ağbal, Bayburt'un Aydıntepe ilçesi Kaymakamı Yeliz Yıldızhan ve Belediye Başkanı Haşim Şentürk'ü makamında ziyaret etti ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası ilçede ortaya konulan irade dolayısıyla kutladı.

Türk milletinin bin yılı aşkın süredir tüm İslam aleminde her zaman üzerine düşen tarihi sorumluluğunu yerine getirdiğini anlatan Ağbal, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi tek başına bu millete karşı yapılan bir darbe girişimi değildi, aslında bütün İslam ümmetine karşı bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişimini yapanlar, devletimizin nerede bir mazlum, mağdur varsa onlara nasıl yardımcı olduğunu biliyor. Hatta ne zaman yardım etsek... Mavi Marmara Gemisi İsrail'e gittiğinde o zaman hatırlayın verdikleri demeçleri. Dolayısıyla bunlar hiçbir zaman için bu milletin, devletin hassasiyetine sahip olmadılar. Hep başkalarına uşaklık ettiler, hep birtakım 'dünya barışı, şu barışı, bu barışı' dediler, başkalarının yoluna gittiler. Allah'ıma şükürler olsun o gece öyle bir tokat, tekme yediler ki bir daha asla bellerinin doğrulması mümkün değil."

"İNLERİNDE ELE GEÇİRDİK"

Ağbal, darbe girişiminin içerisinde yer alan gerek Silahlı Kuvvetlerin, gerekse emniyet kuvvetlerinin içindeki personelin bir bir girdikleri inlerde ele geçirildiklerini ve adalete teslim edildiklerini söyledi.

"DEVLETİN DIŞINA ATILMASI, ADALETE TESLİM EDİLMESİ LAZIM"

Yaşanan darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kararı alındığını anımsatan Ağbal, "Olağanüstü hali neden ilan ettik? Darbe girişiminde bulunan alçaklara karşı bu mücadelenin en şiddetli, en kuvvetli şekilde yürütülmesi gerekiyor. Bunların ordu içinde yuvalanmış unsurları olduğu gibi, devletin dört bir tarafında yuvalanmış yapıları da var. Bütün bunların devletin dışına atılması, adalete teslim edilmesi lazım." dedi.

İDAM TALEBİ

"Bu alçaklara hak ettikleri en şiddetli cezayı vereceklerini ifade eden Ağbal, vatandaşların "idam istiyoruz" sloganları üzerine "Rahat olun, Sayın Cumhurbaşkanımız 'Milletin talebi başımızın üstüne' diyor. Sayın Başbakanımız aynı açıklamayı yapıyor." şeklinde konuştu.

Bakan Ağbal, büyüyen, güçlenen, refah içinde bir Türkiye'yi milletle beraber inşa edeceklerini sözlerine ekledi.