BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL

Bahoz Erdal böyle öldürülmüş Sabah'ın bomba haberi

PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü iddiasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Abone ol

İlk iki saldırı girişiminden kurtulan Bahoz Erdal'ın tedavi için gittiği doktordan dönerken öldürüldüğü iddia edildi.

Bu arada PKK'nın, "Bahoz Himo'ya giderken o araçtaydı, ancak dönüş yolunda farklı araca bindi" diyerek ölümü gizlemeye çalıştığı ileri sürülüyor.

Terör örgütü PKK'nın elebaşılarından Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin bilmecesi sürüyor. Devlet yetkilileri öldürüldüğüne ilişkin bilgileri teyit etmeye çalışırken, konuyla ilgili bugün Sabah gazetesi, detaylı bir haber geçti.

7 AYDIR TAKİPTEYDİ

Sabah'ta yer alan habere göre, Suriye'nin kuzeyinin PKK'lılaştırılması ve Türkiye'deki terör saldırılarında Suriye-Anadolu koordinasyonunu sağlayan kritik isimlerden Bahoz Erdal'ın yaklaşık 7 aydır yakın takip altında tutulduğu öğrenildi.

İLK SALDIRIDAN YARA ALMADAN KURTULMUŞ

Yapılan ilk girişiminden yara almadan kurtulan Hüseyin'in aracına geçtiğimiz ay bomba konulduğu, bu saldırıda yaralandıktan sonra tedaviden dönerken öldürüldüğü anlaşıldı. Tel Hamis Tugayları'nın saldırısı sonucu öldürüldüğü açıklanan PKK'lı teröriste yakın takibe alındıktan sonra ilk saldırı bombalı araçla yapıldı.

İKİNCİ SALDIRIDA YARALANMIŞ, 6 KORUMASI ÖLMÜŞ

İlk saldırıdan yara almadan kurtulan Bahoz Erdal'a ikinci saldırı geçtiğimiz ay Kamışlı'da yine aracına bomba konularak yapıldı. Bahoz Erdal korumalarının içinde beklediği araca yöneldiğinde bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Araçta bekleyen 6 koruması ölürken Bahoz Erdal yaralı kurtuldu. Yaralanan terörist tedavisi yapıldıktan sonra, sağlık kontrolü için sık sık Kamışlı'ya bağlı Himo beldesine gitmeye başladı.

DOKTORDAN DÖNÜYORDU

Bombalı saldırılar yetersiz kalınca Bahoz Erdal'ın ortadan kaldırılması için taktik değiştirildi. Bahoz araç içindeyken dışarıdan müdahale edilerek havaya uçurulmasına karar verildi. Saldırı anı için Bahoz'un doktor kontrolü için gittiği Himo yolu seçildi. Teröristin aracını 8 Temmuz Cuma günü Kamışlı'dan Himo'ya giderken takibe alan muhalifler, aynı aracı dönüş yolunda, Kamışlı'nın 3 kilometre batısında Himo'daki kamp çıkışında havaya uçurdu. PKK'nın "Bahoz Himo'ya giderken o araçtaydı, ancak dönüş yolunda farklı araca bindi" diyerek ölümünü gizlemeye çalıştığı öğrenildi.

PYD KÖSTEBEK ARIYOR

Henüz resmi bir teyit gelmese de Kamışlı'da Bahoz Erdal'ın ölüm şokunu yaşayan PYD'nin, aralarında El-Muhaberat ve YPG'nin bölge sorumlularının da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Köstebek arayan PYD'nin olayın yaşandığı yeri ablukaya aldığı da öğrenildi.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Dr. Bahoz Erdal adıyla bilinen asıl adı Fehman Hüseyin olan terörist lider 1969 yılında Suriye'de doğdu. Gençlik yıllarında Şam'da tıp eğitimi aldı. Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin (HPG) kumandanlığını yaptı. Son olarakta Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı çeteci grubu yönetiyordu. IŞİD'e yakın sitelerde yer alan habere göre, Kobani'de IŞİD ile Kürt güçleri arasında süren çatışmalarda, PKK'nın en üst düzey üç isminden biri olan Bahoz Erdal (Fehman başkan) ani bir basınla öldürüldü. İddiaya göre, saldırıda Bahoz Erdal'ın yüzü parçalandı.