BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,16
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bahçeşehir’den SBS'de rekor başarı!

SBS'de rekor başarı Bahçeşehir Kolejleri'nden!İşte Bahçeşehir Kolejleri'nin SBS'deki başarısının sırları..

Abone ol

Türkiye’nin yedi bölgesinde hizmet veren Bahçeşehir Kolejleri, aynı standart ve kalitede eğitim hizmeti verdiğini 8.sınıf SBS'de bir kez daha kanıtladı. İstanbul, Antalya, Balıkesir, Bandırma, Burhaniye Körfez, Samsun, Bursa, Mersin, Gaziantep, Kocaeli, Diyarbakır, Manavgat ve Yalova'dan 18 öğrenci, 8.sınıf SBS’de 500 tam puan alarak Türkiye SBS Birincisi oldu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bir öğrencisi üç yıl üst üste 500 tam puan alarak Türkiye Şampiyonlarından biri oldu . En önemlisi de Bahçeşehir Kolejleri hizmet verdiği 10 ilde okul ortalamasına göre il birincisi olarak SBS'de rekor kırdı 



İşte Bahçeşehir Kolejleri'nin SBS'deki başarısının sırları....

ortak-sinavlar.20120713094118.jpg 

Kişiye Özgü Öğretim Modeli uygulanıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu tüm ilköğretim okullarında uygulanan “Yapılandırıcı Yaklaşım” uygulaması ile Bahçeşehir Kolejleri’nde uygulanan KişiyeÖzgü Öğretim Modeli birebir örtüşmekte; öğrenciler, sene boyunca kendi öğrenme stillerine uygun esnek sınıf ortamlarının yanı sıra öğrendiklerini deneyerek uygulayabilecekleri, araştırıp sorgulayabilecekleri matematik, fen ve teknoloji laboratuarları ve sosyal bilgiler dersliği gibi özel donanımlı mekanlarda öğrenim görmekteler.


 

Akıllı Ölçme ve Öğrenme Destek Sistemi kullanılıyor! AKORD

 

Bahçeşehir Kolejleri’nde 2007 yılından itibaren Kişiye Özgü Öğretim Modeli kapsamında uygulanan Akıllı Ölçme ve Değerlendirme Destek Sistemi’ndeki tanı testleri ile öğrencilerin neyi, ne kadar öğrendikleri belirleniyor ve Bireysel Sonuç Raporlarına göre öğrencilere iyileştirme etütleri hazırlanıyor. Dolayısıyla daha kısa sürede, daha hedefe dönük ve kişiye özel çalışmalar yapılarak öğrenciler, sınavlara hazırlanıyor.

 

Başarı Odaklı SBS Hazırlık Çalışmaları

 

SBS Kampları düzenleniyor!

 

SBS’ye hazırlık için yapılan bir başka çalışma ise yıl içinde düzenlenen SBS Kampları. Öğrenciler okul içi ve okul dışında düzenlenen yatılı SBS Kamplarında test çözme ve zamanı etkin kullanmabecerilerini geliştiriyorlar.

 

Ortak deneme sınavları yapılıyor!

 

Öğrenciler, yıl boyunca Türkiye’nin yedi bölgesinde hizmet veren tüm Bahçeşehir Kolejleri’nde aynı anda yapılan ortak deneme sınavlarına katılıyorlar ve Türkiye çapında kendilerini değerlendirebilme fırsatı buluyorlar.

 

Sosyal hayattan kopmadan sınava hazırlanıyorlar!

 

Bahçeşehir Kolejleri’nde amaç öğrencileri sadece sınavlara değil aynı zamanda hayata hazırlamak olduğundan öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklere katılmaları destekleniyor. Kulüp çalışmaları ile öğrenciler, müzik, drama ve spor alanında çalışmalar yapıyorlar. Böylece yoğun çalışma programı ile SBS sınavına hazırlanan öğrenciler, kültürel faaliyetlerle streslerini atabiliyorlar.

 ôrnek-scncf-1.20120713094229.jpg

Benzersiz Yabancı Dil Eğitimi

Bahçeşehir Kolejleri'nde dünya toplulukları arasında farklı ortamlarda dolaşabilen, çalışabilen ve yaşayabilen dünya vatandaşları yetiştirmek için yabancı dil eğitimine çok önem veriliyor.

Robert Koleji'nden sonra Bahçeşehir Kolejleri'ne danışman oldu!

İsviçre, Amerika, İngiltere ve Kanada'da öğrencilerine global eğitim programları sunan Bahçeşehir Kolejlerine, daha önce Koç Okullarında sonra da Robert Koleji'nde hizmet veren ve yabancı dil eğitiminde uluslararası uzman bir isim olan John R.Chandler, danışmanlık yapacak.

Bahçeşehir Kolejleri'nde Müfredat ve Uluslararası Eğitim İlişkilerinden sorumlu danışman olarak göreve başlayan Chandler, özellikle yabancı dil eğitimi ve öğrencilerin yurtdışı eğitimleri konusunda destek verecek.

Bahçeşehir Kolejleri'nde öğrenciler, ikinci sınıftan itibaren İngilizce'nin yanısıra Fransızca, Almanca ya da İspanyolca dillerinden birini de etkin bir şekilde öğreniyorlar. Yabancı dilde yeterliklerini uluslararası sınavlarda belgelendiriyorlar.

Bilim Müzesinde keşfederek öğrenme fırsatı!

Fen ve Matematik derslerinde gördükleri konuları, okul kampüsü içinde yer alan Bilim Müzesi'ndeki öğrenme istasyonlarında ve aktif deney laboratuvarlarında uygulayarak kalıcı olarak öğrenen

öğrenciler, sadece bilgi değil yorum ve analiz yapmayı gerektiren Seviye Belirleme Sınavlarında çok başarılı oluyorlar.

 bilimmüzesiimaj01.20120713094315.jpg

Yaratıcı Düşünce Atölyesi

M.I.T Media Lab. işbirliği ile yaratıcı, düşünebilen ve üretebilen bireyler yetiştirmek üzere kurulan atölyede öğrenciler, tüm etkinlikleri tasarım temelli öğrenme modeli çerçevesinde "Hayal Et, Yarat, Çalıştır, Paylaş, Derinlemesine Düşün, Hayal Et" Döngüsünü kullanarak gerçekleştirirler.

Detaylar için;

Advertorial