BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA

Bahçeliyi bu sözler utandırdı

MHP lideri Bahçeli, uzun bir aradan sonra bugün gazetecilerle bir araya geldi. Bahçeli kendisini utandıran şeyi ise şöyle açıkladı;

Abone ol MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Özür diliyorum” kampanyasıyla ilgili olarak, “Kampanyayı başlatan kişilerden utandığımı söylemek istiyorum” dedi.

Bahçeli, Sheraton Otel'de yaptığı basınla sohbet toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir süre önce başlatılan 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına ilişkin “Özür diliyorum” kampanyasına yönelik soru üzerine Bahçeli, iddiaların Türk devletini uzun süredir meşgul ettiğini söyledi.

Bahçeli, Türk devletinin her zaman bu iddialara karşı duruş sergilediğini, ancak bütün bunlara rağmen Ermeni diasporasının özellikle ABD ve Fransa'da gayretlerini sürdürdüğünü belirtti.

“Sözde bazı aydınlarımız sözde Ermeni soykırımı iddialarına sanki bir cevap verilmesi gerekiyormuş gibi özür dileme kampanyası başlattılar” diyen Bahçeli, kampanyanın yersiz olduğunu ve vazgeçilmesi gerektiğini daha önce de söylediğini dile getirdi.

Toplumun her kesiminde bu kampanyaya karşı milli ruh sergileme gibi bir davranış geliştiğini ifade eden Bahçeli, bunun ülke için sevindirici olduğunu söyledi.

Bahçeli, “Kampanyayı başlatan kişilerden, samimiyetle söylemek istiyorum, utandığımı söylemek istiyorum. Bu kampanyayı yapanlardan Türk milleti olarak utanmamız gerektiğini söylüyorum” diye konuştu.

MHP, İKİ İLDE ADAY ÇIKARACAK

Bir soru üzerine, Bahçeli, MHP'nin belli bölgelerde aday çıkartmayacağı yönünde haberler yayımlandığına dikkati çekti. Bu haberlerde İstanbul ve Diyarbakır'dan söz edildiğini aktaran Bahçeli, “İstanbul ve Diyarbakır'da MHP niye aday çıkartmasın? MHP'nin buralarda teşkilatı, seçmeni yok mu?” dedi.

Aday gösterilmeyen seçim çevrelerinde partilerin oy pusulasında yer almayacağını anımsatan Bahçeli, dolayısıyla o bölgelerde aday çıkartmayan partilere verilen oyların boşa gideceğini, demokrasilerde bir oyun bile öneminin olduğunu vurguladı.

BAHÇELİ'DEN CHP'YE YENİ KARA ÇARŞAF SORUSU

MHP Lideri Devlet Bahçeli, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında yerel seçim ve gündeme dair soruları yanıtladı. İşte Bahçeli'nin yanıtları:

- CHP'nin çarşaflı kadınları partiye üye yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Nedir bu bir açılım mıdır yoksa katılım mıdır Katılım ise önemli değil. Ama bir açılım ise o zaman benim sormaya hakkım var. Türkiye'nin en uzun soluklu partisi kara çarşaf ile bir açılım yapıyor ise bu nereye gidiyor. Acaba Türkiye nereye götürülmek isteniyor. Okyanus ötesi politikalardan biri mi uygulanıyor.
İslam dünyasına Türkiye üzerinden nüfus etme çabası mı var. Bunlar ılımlı İslam modeline mi hizmet ediyor? CHP bizi pusu kurmakla suçlamak yerine bunu açıklasın. Ilımlı İslam çizgisinde olup olmadığını açıklasın.