BIST 9.998
DOLAR 32,32
EURO 34,89
ALTIN 2.400,16
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Yahoo e-posta hizmetini yeniledi

Dünyanın önde gelen web portallarından Yahoo, bir süredir devam ettiği çalışmaları tamamladı. Yeni e-postalar daha sosyal!

Abone ol Dünyanın önde gelen web portallarından Yahoo, yaklaşık bir yıl önce söz verdiği gibi e-posta hizmetinde Facebook, MySpace gibi popüler networklere benzer yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor.

AP'nin haberine göre, yeni özellikler sayesinde yaklaşık 275 milyon Yahoo kullanıcısı, önceden online bağlantıları olan veya tanıdıkları kişilerle olan iletişimlerinii kolaylaştıracak şekilde hesaplarında ayarlama yapabilecek.

Tıpkı Facebook ve MySpace'de olduğu gibi, artık Yahoo hesaplarında dışardan uygulamalara izin verilecek. Geçen hafta deneme amaçlı yapılan testlerde, bazı kullanıcılara e-posta kutusunda önceden kaydedilmiş fotoğrafları bulmaya, blog sayfalarına bilgi aktarmaya ve filmler hakkında görüş paylaşımına izin veren uygulamalar sunuldu.

Yahoo ayrıca web tarayıcılarındaki araç çubuğu özelliklerini güncelleyecek ve yeni e-posta uyarısı, arkadaşlarının en son ne yaptıklarına dair bilgilendirme hizmetleri de olacak. Öte yandan, yıllık masraftan 400 milyon dolar kısmak amacıyla, firma bazı popüler olmayan hizmetlerini kaldırmayı planlıyor.