BIST 10.637
DOLAR 32,25
EURO 35,01
ALTIN 2.432,85
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'ye karşı 2 isim öne çıktı

MHP muhalifleri Devlet Bahçeli'ye olağanüstü kurultay için 421 imza topladı. Tek aday konusunda birleşen muhalifler isim belirlemedi. Ancak öne çıkan bazı isimler var.

Abone ol

MHP'de muhalefetin önde gelen isimlerinden Ramiz Ongun, Namık Kemal Zeybek, Mehmet Gül, Hüsnü Yusuf Gökalp, Abdulhaluk Çay ve Ramazan Mirzaoğlu başta olmak üzere 50'ye yakın eski milletvekili, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı tek aday çıkarma kararı aldı.

MHP'li muhaliflerden eski Ankara il başkanları Ercan Koç ile Emin Yazıcı'nın olağanüstü kurultay için 421 imza toplamasının ardından önceki akşam muhalifler akşam yemeğinde buluştu.

Yemeğe 50'nin üzerinde eski milletvekili katıldı. Yemekte MHP yönetiminin değişmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği görüşü dile getirildi. Ancak "tek aday"ın ismi konusu henüz tartışmaya açılmadı.

Ongun ve Zeybek ismi öne çıkıyor

12 Ekim 2003'teki MHP Kurultayı'nda Bahçeli'ye rakip olan Ramiz Ongun, şehir dışında olduğu için yemeğe katılmazken, MYK üyesi olan eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek de muhalefetle birlikte hareket etme kararı aldı.

Muhaliflerin Zeybek veya Ongun ismi üzerinde uzlaşabileceği belirtildi. MHP Genel Başkanlığı için sürekli adı geçen Prof. Dr. Ümit Özdağ ile muhalefetin görüşmeler yaptığı ancak bir anlaşmanın bulunmadığı öğrenildi.

Yemekte, Ercan Koç ve Emin Yazıcı'yı, muhalifler ile 50'ye yakın eski milletvekilinin birlikte ziyaret etmesi kararlaştırıldı. Bugün gerçekleşecek ziyarette birlikte hareket etme kararı da kamuoyuna açıklanacak.

Muhalifler, Bahçeli'nin de, Alparslan Türkeş'in 1997 yılında hayatını kaybetmesi üzerine yapılan kurultayda, muhalefetin birleşmesi sonucu Tuğrul Türkeş'in karşısında seçimi kazandığına işaret ediyorlar.

B planı 'Tüzük Kurultayı'

Olağanüstü kurultayı toplamak için bugüne kadar 421'e ulaşan imza sayısının bu açıklamanın ardından hızla artacağı ve salt çoğunluğu aşacağı beklentisinde olan muhalefet, Bahçeli'nin tavrını bekleyecek. Bahçeli'nin kurultayı toplama kararı almaması durumunda ise muhalefet ilk olarak tüzük kurultayını toplayacak. Tüzük değişikliğinin ardından muhalefet kurultay gündemine genel başkanlık seçimini aldıracak.

Haber: Hamdi Ateş
Kaynak: www.yenisafak.com.tr