BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'ye en sert eleştiri Arınç'tan

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bahçeli'nin Bursa mitingindeki sözlerini sert dille eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- MHP'nin Bursa mitingine katılan kalabalığın “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganlarına MHP lideri Devlet Bahçeli'nin “Onun da zamanı gelecek” diye karşılık vermesine en sert tepki Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi.

"Bahçeli hayatının en büyük hatasını yaptı. Bu sözler siyasi hayatının en büyük başarısızlığı ve handikapıdır."

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TOPLAMA KALABALIK

Arınç, gazetecilerin MHP'nin Bursa mitingindeki kabalığın sayısına ilişkin sorularına, "Bursa'yı o meydanı iyi bilen biri olarak. Metrakereye kaç kişi düşer biliriz. Meydandaki kalabalık onların söylediğinin 3'te biri kadardır. Büyük bir kalabalık MHP'nin mitingine katılmamıştır.

2.7 milyon nüfuslu meydanın da toplananların yarısı şehir dışından gelmiştir. Diğer illerden gelenlerle doldurulan bir meydan başarı değildir. Biz anketlerden biliyoruz ki bu çözüm sürecine umutla bakan milyonlar var."

EN BÜYÜK HATASI

Devlet Bahçeli'nin MHP lideri olduğu tarihten bu yana 'ülkücüleri sokağa dökmemek' konusunda gösterdiği hassasiyetle takdir toplandığını hatırlatan Arınç, şunları söyledi:

"Öl de ölelim, vur de kıralım sözlerine 'Onun da zamanı gelecek' diye karşılık vermek açıkça suça teşviktir. Bu konuda savcılar ne düşünür bilmiyorum ama siyaseten Bahçeli hayatının en büyük hatasını yapmıştır. Ben siyasi hayatının en büyük başarısızlığı ve handikapı olarak görüyorum. Çözüm süreci başarıya ulaşınca siyasi barajın altında kalacaktır. Bu durum kendisine de partisine de yakışmıyor. Bu sözleri söylemiş olmasını bundan sonraki mitingilerde söylememesini tavsiye ediyorum."


DEVLET BAHÇELİ 'VUR DE VURALIM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa mitinginde, “Vur de vuralım, öl de ölelim” diye bağıran kalabalığa, “Merak etmeyin, onun da zamanı gelecek” dediği öne sürülmüştü. O anın görüntüsü ilk kez ortaya çıktı. (VİDEO İÇİN TIKLAYIN)
devlet-bahçeli-vur-de-vuralim.jpg