BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin sinir katsayısı yükseliyor

MHP lideri, seçim meydanlarındaki ses tonunu iyiden iyiye yükseltiyor!

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, Giresun'da Erdoğan'ı yine "Yüce Divan" ile tehdit etti. Tek başına iktidar halinde TOKİ'nin tüm hesaplarını tek bir tuğlaya kadar inceleteceğini söyleyen Bahçeli, 12 Haziran'ı AK Parti'den "kurtuluş günü" ilan etti.

Girensun'da partililere seslenen Devlet Bahçeli, ''Afyonkarahisar ve Dumlupınar'da şehit veren Osman Ağa'nın yiğit evlatları Giresunlularla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum'' diyerek sözlerine başladı.

Ülkenin bir yol kavşağında olduğunu kaydeden Bahçeli, ''Bu yol kavşağından 12 Haziran'da bu büyük milletimiz bir temel tercihte yeniden buluşacaktır. İnanıyorum ki bu temel tercih dokuz yıla yaklaşan AK Parti'nin ülke yönetimindeki son gününü belirleyecektir'' diye konuştu.

Seçimlerin milletin kaderini belirleyen bir karar anı olacağını ifade eden Bahçeli, ''Onun için MHP olarak bu seçimleri çok önemsiyoruz ve milletimizi il il, ilçe ilçe, belde belde ziyaret ederek bu seçimler üzerindeki genel değerlendirmelerimizi, görüşlerimizi paylaşmak istiyoruz ve inanıyorum ki milletimiz dokuz yıl süren o kara kabustan 12 Haziran'a yeni bir aydınlığa doğru yol alacaktır'' dedi. Bahçeli, AK Parti'nin ülkeyi iki dönemdir tek başına yönettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

''AK Parti sosyal ve ekonomik meselelerin acilen çözümünü bekleyen bir millet isteğinden kaynaklanan bir yönetim değişikliğine muhatap olmuş bir siyasi partidir. Bir siyasi partinin kapatılma riskinin tartışıldığı bir ortamda koparak yeni bir siyasi parti kuran ve milli görüş gömleğini çıkartarak Avrupa'dan ithal edilmiş bir tişörtle 'önünde ABD, arkasında AB yazan' yeni bir tişörtle millet huzuruna çıkan AK Parti iki dönem tek başına iktidar olmuştur. Bu iktidarın dokuz yıllık süre içinde ortaya koyacağı politika milletimize ne vaat etmişse onu gerçekleştirilebilecek bir güçle desteklenen politikadır. AK Parti programında ve seçim beyannamelerinde, hükümet çalışmalarında bu necip millete neyi vaat etmişse neyi söz vermişse bunların hepsini yerine getirebilecek bir güce sahiptir. Çünkü Meclisteki çoğunluğuyla alamayacağı bir kara,r çıkaramayacağı bir yasa ve uygulayamayacağı bir sosyal politika olamaz. Ama görülüyor ki dokuz yıl içinde AK Parti milletimizin kendisine olan teveccühünü anlayamamış ve 'ne oldum delisi' olarak ayaklarını yerden kesmiş, kendilerini iktidara taşıyan iç ve dış odaklara teslim olarak ekonomide sat kurtulcu, milli meselelerde ver kurtulcu, yandaşlar ve hanedanlar için de kazan kazan oyuncu bir politika takip etmiştir.''

TOKİ ELEŞTİRİSİ

TOKİ'nin vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla kurulmuş çok hayırlı bir teşebbüs olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

''Fakat TOKİ bugün öyle bir konuma gelmiştir ki arsayla yandaş müteahhitlerle ucuza mal edip vatandaşlara pahalıya verdikleri konutlarla haksız kazanç elde etmektedir. Türkiye'nin her yanı sömürü alanı haline gelmiştir. Bu sömürü yapılırken öbür taraftan da Sayın Başbakan'ın devlet kesesinden siyasi propaganda yapmasına temel teşkil eden sanal açılışlarla temel atma törenleriyle kırmızı halılarla 500'e yakın görevlilerle TOKİ kürsüler oluşturuyor. İktidara geldiğimizde TOKİ'yi bir tuğla taşına kadar inceleteceğim. Yetimin, öksüzün hakkını kimseye yetirtmemek için her türlü araştırmayı yaptıracağım. Ancak eğer bir yolsuzluk ortaya çıkarsa bir çalıntı, bir hırsızlık varsa bu ne kadarsa o evlerde oturan o gariplere bu parayı adil olarak dağıtacağım. Öte yandan da bu yolsuzluğu, hırsızlığı yapan kimse, Yüce Divana ve yargıya göndereceğim. Sayın Başbakan duysun bunu. Böyle olacağını da bilsin. Çünkü Sayın Başbakan üçüncü defa iktidar olamazsa durumunu çok iyi görmüyor, geceleri uykusuz geçiyor, kabus altında korkuyor. Çünkü Bozkurt'un nefesi ensesinde dolaşıyor.'' 

''GELECEKTE BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZİN AYAK SESLERİ DE GELİYOR''

Türkiye'nin iç borcu, dış borcu ve cari açığının ''felaket bir noktada'' olduğunu savunan Bahçeli, ''Gelecekte büyük bir ekonomik krizin ayak sesleri de geliyor. Sanki bunları görmezlikten gelen iktidar muhtelif yerlere afiş asıyor, diyor ki 'İstikrar sürsün, Giresun büyüsün' diyor. Dokuz yıldan bu yana Giresun'un neresi büyüdü? İstikrar sürecekmiş Giresun'da. İşsizlik yoksulluk varsa göçe mecbur olmuşsa istikrar olsa ne olur olmazsa ne olur ne fark eder. Ama siz istikrarı Türkiye'yi kurduğunuz sömürü düzeninin devamı olarak görüyorsanız önümüzdeki günlerde en büyük istikrarsızlığı ve sömürüyü yaşayamayacak bir konuma gelen sizler olacaksınız'' dedi.

''12 HAZİRAN AK PARTİ'DEN KURTULUŞ GÜNÜ OLMALIDIR''

Bahçeli, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, sorunların çözüme kavuşturulmadığını, ülkenin her yönüyle bir kaos, bir kargaşa, kutuplaşma ve kavga ortamına doğru sürüklendiğini savunarak, şunları kaydetti:

''İşte böyle bir ortamda bugünkü siyasi iktidarın olmaması lazım. Bugünkü siyasi iktidara biraz ara vermekte, onların ayağının yere basmasını sağlamakta, dokuz yılı ne yaptıklarını kendi kendine düşünmelerine vesile olacak bir zamanı tanımakta yarar vardır. Öyleyse 12 Haziran AK Parti'den kurtuluş günü olmalıdır. 12 Haziran'da millet olarak AK Parti'den kurtulmak demek aynı zamanda Türkiye'nin kurtulması demektir. Çünkü AK Parti'nin gizli gündemleri 12 Eylül referandumuyla yapılan anayasa değişiklikleriyle başlayan, orada ipuclarını gördüğümüz şimdi ise bir Anayasa değişikliğiyle 12 Haziran'da 'bana 367 oy verirseniz Türkiye'de ileri demokrasiyi, özgürlüğü getireceğim, vesayeti ortadan kaldıracağım' diyen bu zihniyet Allah muhafaza yeni Türkiye tablosuyla Türkiye'yi bölünmenin eşiğine doğru sürükleyecektir. Onun için bugünkü iktidardan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Bu kurtuluşu yapabilmek için önünüzde bir fırsat var, bu da 12 Haziran'dır.''

Mitingin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli, Giresun Kalesi'nde Anıt Mezarı bulunan Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve Atatürk'ün Muhafız Alay Komutanı Topal Osman Ağa'nın mezarını ziyaret ederek dua okudu.

Burada Bahçeli'ye, Osman Ağa'nın üçüncü kuşaktan torunu İsmail Cem Feridunoğlu tarafından Osman Ağa ile ilgili yazılmış kitaplar hediye edildi.