BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,49
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin gözü kulağı bu mitingte

MHP lideri Siyaset Meydanı'nda konuştu, Erdoğan'ın yarınki Diyarbakır mitingini merakla beklediğini söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- MHP lideri Bahçeli, Öcalan konusunda kendi dönemlerinde koalisyonun gidip geldiğini açıkladı. Erdoğan'ın yalan söylediğini, kendi yalanına bile kendisinin inanmaya başladığını iddia etti. Bahçeli, İmralı'daki görüşmelerle ilgili olarak da Başbakan'ın açıklama yapmasını istedi. MHP Lideri, "Başbakan açıklamazsa, zamanı gelince ben açıklayacağım" tehtidinde bulundu!

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun ardından Siyaset Meydanı'nda konuştu, hükümetin referandum sürecinde uyguladığı politikanın, korku ve sindirmeye yönelik olduğunu iddia etti. Öcalan konusunda kendi iktidarları döneminde, MHP'nin asılması konusundaki ısrarı nedeniyle koalisyonın gidip geldiğini söyleyen Bahçeli, ülkenin içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle bu konuda uzlaşma sağlandığını ifade etti. 

İşte Bahçeli'nin programdaki sözleri:

BAHÇELİ'NİN GÖZLERİ DİYARBAKIR'DA

Genel af konusunda CHP'ye yönelik söylediği sert cümlelerin ardından Diyarbakır'da dik duracak mı? Bu sözlerin ardından Diyarbakır mitingi geliyor. PKK talepleri konusunda, ortaya koyduğu düşünceleri Konya mitinginde söylediği sert ve kararlılıkla Diyarbakır'da da ifade edebilecek mi? Bu açıdan Diyarbakır'da nasıl davranacağını merak ediyorum.

 İŞTE ROCK'ÇI  
BAHÇELİ

Bahçeli, şehit cenazeleri konusunda partisine yönelik eleştirileri değerlendirdi ve eğer bir cenaze varsa buna katılmak kadar doğal birşey olamaz yorumunda bulundu. Bahçeli, bozkurt işaretiyle rock'çı işaretinin aynı olduğunu söylerken bunların tamamını ülkücü mü kabul edeceğiz ifadesini kullandı.

"BDP VE AKP ROL PAYLAŞIYOR"

AKP ve BDP, referandumda bölgede iyi bir rol paylaşımı yaptığını gösteriyor. Bölgede oy vermeye gitmeyen her vatandaşın oyu BDP'nin hanesini yazılacak mı? Evet oylarının durumu nasıl olacak? Gösteriyor ki burada bir karmaşa var ve roller çok iyi oynanıyor.

"ERDOĞAN AÇIKLAMASSA BEN AÇIKLAYACAĞIM"

Biz Sayın Başbakan'ın bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında doğru bilgiler vermesini istiyoruz. Bu konuda kimi görevlendirmişse onların da doğru bilgi vermesini istiyoruz. Bizim yıkım projesi dediğimiz 1 Ağustos'tan itibaren nasıl bir çalışma yürütülmüştür bu konuda Meclis'e bilgi verilmemiştir. Sayın Başbakan'ın bir açıklaması da yok; ancak bazı gelişmeler oluyor. Kandil'den bir açıklama yapılıyor ardından da Öcalan'ın avukatlarının sıkıntıları üzerine Adalet Bakanlığı bir açıklama yapıyor ve takalar temin edilerek görüşme yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın devlet herkesle görüşür diyor. Biz bu görüşmeleri soruyoruz. Örtülü bir görüşme olduğu gözüküyor. Diyoruz ki biz açıklayınız yoksa biz bunu açıklama gayretine gideriz diyoruz. Bu tarih bende saklı. PKK'nın Avrupa'daki internet sayfalarına baktığınız da, konuşmalara baktığınız da, yahut arkasına baktığınız da konuyu sezmemeniz konuya çok uzak bir kişi olmanız gerekiyor.

ERDOĞAN DEVLETİN İMKANLARINI KULLANIYOR

MHP olarak halk oylaması sürecinin bütün illerimizde yakın takip

BÜYÜK DİYARBAKIR YÜRÜYÜŞÜ YAPABİLİRİM

 Bahçeli, Diyarbakır'a neden gitmiyorsunuz yönündeki bir soru üzerine "bölgede arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyor ancak ben gitmiyorum. Bazen çok büyük olaylar için küçük bir kıvılcım beklenir. Bunlara dikkat etmek zorundayız ancak bir gün büyük Diyarbakır yürüyüşü yaparsam sürpriz olmaz" diye konuştu.

ettiriyoruz. Açıkça devletin tüm imkanları siyasi harti iktidarın lehine kullanıldığını görüyoruz. Özellikle TOKİ'nin her ne hikmetse birçok töreni ve açılımları oluyor. Bazı yatırımcı kurumlarla ilgili toplantıları oluyor. Sayın Başbakan nerede konuşma yapıyorsa devletin orada bir faaliyeti var. Başbakanlığın imkanı kullanıyor,  bir tantana bir çoşku içerisinde bunu yapıyorsunuz. Öbür siyasi partilerin faaliyetlerini ortaya koyduğunuz zaman devletin mülki amirleriyle baskı altında kaldığını görüyorsunuz. Muhtarlar aracılığıyla, esnaflar aracılığıyla yapılıyorsunuz. Evet ile ilgili her taraf süslenirken sağdaki soldaki hayırlara çocukların giydiği tişörtleri toplatıyorsunuz, korku salıyorsunuz.

BAHÇELİ'YE GÖRE HAYIR OYLARI
PATLAYABİLİR

[PAGE]

"HAYIR OYLARI PATLAMA YAPABİLİR"

Bu kadar aşırı baskı, her gün sabahtan akşama bir genel başkanı görmek böyle bir baskı oluşturur. Birçok AKP'li buna son vermek için hayır oyu kullanabilir. Birçok kişi bunu saklıyor ya da sandığa gitmeyebilir.

"ERDOĞAN MHP'LİLERİ KIŞKIRTIYOR"

Seçimden seçime bir idam konusunu gündeme getirir ve MHP'lileri kışkırtır

BAŞBUĞ'A YAPILAN AYIPTIR

Emekli Org. İlker Başbuğ'a verilmeyen madalya konusunda da konuşan Bahçeli, yapılanın ayıp olduğunu söyledi. İşte Bahçeli'nin sözleri: "Üstün hizmet madalyası vermişseniz bu bir gelenek haline gelmiştir. Bunda bir kişiyi aralarsanız bu ayıp bir şeydir. Özür dilenmesi ve bakanlar kurulundan bu konuda bir karar alınması gerekmektedir. Bu da başbakana düşer"

tahrik eder. Bunları yaparken bazı yanlışlıklar yapıyor. Ben bunlara üzülmüyorum ama bu tarihi gerçekleri saptırırken ortaya çıkan yanlışlıkları bilirken kendi yandaş bir köşe yazarının uyarısına rağmen... Sayın Başbakan diyor ki bunlara teslim edildi İmralı'daki caniyi kastederek.. O dönemde iktidarda olan Ecevit'in azınlık hükümetidir. MHP ise o dönemde Meclis'te dahi değildir. Sayın Başbakan kendi yalanına inanmış durumdadır.

"FETHULLAH GÜLEN'İN GAZETELERİ..."

Son günlerde Fethullah Gülen'in gazeteleri ve bir de Bugün gazetesi ve Vakit gazetesi arkadaşlarımızı getiriyor ve "evet" oyu kullanacağını söyletiyor. Referandum 12 Eylül'den intikamını almak için Erdoğan'ın gizli gündeme dayalı anayasa değişikliğine inananarak hesap soruyoruz diyerek katkı sağlıyorsa bunu anlamak çok zor. Böyle bir konuda bir ülkücünün de tavır koyması bizi çok üzer.